Nieuws

Bouwen in de Boerejonkerbuurt

Gepubliceerd op 20 december 2023

De Kogerveldwijk gaat groeien. Er komen woningen en voorzieningen, de openbare ruimte wordt aangepakt en de bereikbaarheid verbetert. Vooral in de Boerejonkerbuurt komen er de komende jaren veel woningen bij. Veel nieuwbouwontwikkelingen gaan in 2024 over op de uitvoering. 

Paltrok

De omgevingsvergunning voor de eerste fase, locatie Schoen, voor Paltrok is definitief verleend. De sloop van de bedrijfspanden aan de Paltrokstraat en de Scholtenstraat duurt tot eind februari 2024. Daarna kan de bouw van de eerste fase beginnen. De oplevering zal halverwege 2025 zijn. De omgevingsvergunning voor de tweede fase, locatie Holleman, is deze maand ook aangevraagd.

Slachthuisstraat 67 en 67A

De gemeente heeft de omgevingsvergunning voor de bouw van Timbr verleend. Er is één bezwaarschrift ingediend. Pas als op dit bezwaarschrift een beslissing is genomen door de gemeente, kan de sloop van oude gebouwen aan de Slachthuisstraat 67 en 67A in het voorjaar van 2024 beginnen. Daarna start de bouw van de 158 huurwoningen. 

Jonker Juffer

ZVH heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van Jonker Juffer: 104 woningen aan de Jufferstraat, de Dr. H.G. Scholtenstraat en de Jonkerplantsoen. Daarnaast komt er op de begane grond langs de Dr. H.G. Scholtenstraat ruimte voor eerstelijnszorg, zoals een huisarts of apotheek De bedrijfsgebouwen die er stonden zijn gesloopt. Als de vergunning is verleend zal ZVH de omwonenden gaan informeren over de start bouw. De oplevering staat gepland in 2026.

Hondemanstraat

Rochdale organiseerde in april dit jaar al een bijeenkomst over de sloop en bouw voor de vernieuwing van de Hondemanstraat. De gemeente bereidt samen met Rochdale op dit moment een Ruimtelijk Programma van Eisen voor de ontwikkeling aan de Hondemanstraat voor. Hierin staan de eisen en wensen voor de woningen. We verwachten u hier begin 2024 verder over te informeren. Rochdale kan dan verder werken aan de bouwplannen.

Hilko

Op de plaats van voormalige zeepfabriek Hilko en de verffabriek Evert Koning komt een nieuwe woonwijk met ongeveer 100 diverse woningen: Hilko. Op dit moment werkt de ontwikkelaar nog aan het voorlopig ontwerp. In 2024 verwachten we hier meer over te kunnen melden.

Jufferstraat 1

Op dit moment ligt het project voor de Jufferstraat stil. Dit komt door capaciteitsproblemen bij de gemeente. Zodra we verder kunnen met dit project, informeren we u hier weer.

Extra basisschool Kogerveldwijk

Op basis van 2.500 extra woningen en het verwachte aantal leerlingen heeft de gemeente berekend dat er nog één extra nieuwe basisschool nodig is in de Kogerveldwijk. De gemeente is samen met het schoolbestuur van Agora een zoektocht gestart naar een locatie voor de nieuwe basisschool in de Hofwijk of Boerejonkerbuurt. We verwachten hier in 2024 meer duidelijkheid over te krijgen.




Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl