Nieuws

Voortgang vernieuwing Hondemanstraat

Gepubliceerd op 2 november 2023
Afbeelding

Rochdale is bezig met een plan voor vernieuwing van hun 59 sociale huurwoningen aan de Hondemanstraat, Boerejonkerstraat, Oostzijde en Slachthuisstraat in Zaandam. De 15 eengezinswoningen aan de noordkant van de Boerejonkerstraat blijven behouden en worden opgeknapt. De overige 44 woningen worden vanaf november 2023 gesloopt. Deze werkzaamheden starten half november 2023. Rochdale wil voor de gesloopte woningen ongeveer 90 nieuwe sociale huurwoningen bouwen.

Maandag 20 november organiseert Rochdale een inloopavond voor omwonenden in de Buurtkamer Rochdale aan de Jufferstraat in Zaandam. Hier krijgt u informatie over de sloop en kunt u vragen stellen. Inlopen kan op elke gewenst tijdstip tussen 19.00 en 21.00 uur. Omwonenden ontvangen hierover nog een brief van Rochdale. 

De gemeente werkt nog verder aan een Ruimtelijk Programma van Eisen. Hierin staan de eisen en wensen voor de nieuwbouw. Als deze plannen verder zijn uitgewerkt, zullen de gemeente en Rochdale de omgeving opnieuw betrekken.

90 nieuwe sociale huurwoningen

Het precieze aantal nieuwe woningen is afhankelijk van hoeveel parkeerruimte er zal zijn. De 90 sociale huurwoningen moeten er komen voor verschillende mensen. Zo is 40 procent driekamerwoningen voor ouderen en 20 procent eenkamerwoningen voor jongeren, starters en andere eenpersoonshuishoudens. De overige 40% is twee- tot driekamerwoningen voor overige doelgroepen.

Meer over de vernieuwing van de Hondemanstraat

Lees hier de brief aan de gemeenteraad over de ontwikkelingen in de Hondemanstraat

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl