Nieuws

Aanpak verkeersknelpunt Guisweg

Gepubliceerd op 29 januari 2020
Afbeelding

De kruising van de Guisweg in Zaandijk met het spoor en de Provincialeweg is al jaren een knelpunt voor zowel fietsers als autoverkeer. Een weg onder het spoor door blijkt de best mogelijke oplossing.

Maandagavond 27 januari, tijdens een drukbezochte inloopbijeenkomst, werden de eerste schetsen van mogelijke oplossingen voor het verkeersknelpunt Guisweg getoond. Ruim 500 bezoekers kwamen de verschillende varianten voor de aanpak van het verkeersknelpunt Guisweg met het spoor en de Provincialeweg bekijken. De bewonersavond was georganiseerd om inwoners te informeren en om te horen wat zij van de mogelijke oplossingen vinden. 

De reacties waren over het algemeen positief.  De noodzaak om het knelpunt aan te pakken wordt door veel mensen onderstreept. Maar er leven ook zorgen over bijvoorbeeld de funderingen van nabij gelegen woningen. En of het verkeersprobleem op de huidige kruising niet verplaatst wordt naar de nieuwe situatie. Daarnaast is men benieuwd hoe men in de nieuwe situatie van A naar B komt. En welke route het vrachtverkeer gaat rijden. Mensen vinden het door de complexiteit van het vraagstuk lastig een beeld te vormen van hoe het eruit kan komen te zien.

Uitgangspunt: een weg onder het spoor door . Maar waar?
Uit eerder onderzoek, de Verkenningsfase, is gebleken dat een weg onder het spoor door de best mogelijke oplossing is. De huidige kruising van de Guisweg met het spoor en de Provincialeweg is te krap voor een weg onder het spoor door. Waar de nieuwe onderdoorgang dan wel moet komen wordt nu onderzocht tijdens de Planstudie fase. De gepresenteerde schetsen tonen de eerste ideeën daarvoor.

Tijdens de Planstudie fase, die tot de zomer van 2021 duurt, wordt ook gekeken naar de op- en afrit van de A8, de aansluiting op de Provinciale weg en het gebied rondom station Zaandijk Zaanse Schans. En waar de fietsroutes moeten komen. Ook is er aandacht voor natuur en milieu.

Benieuwd naar de eerste schetsen? Of wil je meer informatie over het project? Kijk dan op: https://guisweg.zaanstad.nl/home

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl