Nieuws

Strategienota Kogerveldwijk: 2.000 nieuwe woningen in de komende 20 jaar

Gepubliceerd op 18 juni 2020

In de Kogerveldwijk vindt de komende twintig jaar een grote transformatie plaats met 2.000 nieuwe woningen, nieuwe voorzieningen zoals scholen en ontmoetingsplekken, een mooi opgeknapte openbare ruimte en beter openbaar vervoer. Door leegstand op bestaande bedrijventerreinen, vertrek van bedrijven en verplaatsing van sportverenigingen komt in de wijk ruimte voor de bouw van 2.000 woningen. Dit zijn tussen de 600-750 sociale huurwoningen, 300-375 middeldure huurwoningen en 1.100-1.375 koopwoningen in verschillende prijsklassen.

In mei 2019 heeft de gemeenteraad ingestemd met het Perspectief Kogerveldwijk 2040 waarin de uitgangspunten voor de gebiedsontwikkeling zijn vastgelegd. Deze uitgangspunten zijn door de buurt en door de gemeenteraad positief ontvangen.

De volgende stap op weg naar de start van de gebiedsontwikkeling is de Strategienota Kogerveldwijk. Een positieve bijdrage aan de buurt staat hierin voorop: een gevarieerd en afgewogen woningaanbod, de realisatie van commerciële en maatschappelijke voorzieningen, goede verbindingen tussen de verschillende buurten én de omliggende wijken en een mooi ingerichte, klimaatbestendige buitenruimte.

Kortom een wijk waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken, naar school gaan en waar genoeg te doen is in de vrije tijd. Naar verwachting voor de zomer zal de gemeenteraad een zienswijze geven over deze nota. De komende tijd wordt de buurt intensief betrokken bij de verdere uitwerking van deze Strategienota.

Bekijk hier de strategienota

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl