Nieuws

Paltrok Zaandam: Rochdale heeft getekend voor 106 sociale huurwoningen

Gepubliceerd op 29 november 2023

Ontwikkelaar Blue Banner Red, aannemingsbedrijf Kuin en woningcorporatie Rochdale hebben een overeenkomst getekend voor de realisatie van 106 huurwoningen in het project Paltrok Zaandam. Het betreft 73 sociale huurwoningen en 33 huurwoningen in het middensegment. Het project gaat in totaal uit 236 woningen bestaan. Naast de woningen die aan Rochdale zijn verkocht, worden nog 130 woningen in de koop- en vrijehuursector gerealiseerd in de tweede fase.

Het project is in eerste instantie gericht  op starters op de woningmarkt, met een focus op alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens. Het ontwerp is van FKG architecten aan de Zaan. De sloop van de bedrijfspanden die er nu staan wordt uitgevoerd door Boy Limmen Sloopwerken. Eind november 2023 starten de sloopwerkzaamheden.  Verwachte oplevering van het project is halverwege 2025.

Paltrok, Boerenjonkerbuurt, Kogerveldwijk

Paltrok ligt in de Boerenjonkerbuurt en is onderdeel van transformatiegebied Kogerveldwijk dat de komende jaren wordt omgetoverd tot een compleet nieuwe (woon)omgeving. Kogerveld wordt een wijk met in totaal 2500 woningen, waarvan 500 van Rochdale.

Gevarieerd en afgewogen woningaanbod 

Rochdale heeft eind 2018 ontwikkelaar Blue Banner BV benaderd om mee te doen aan de ontwikkeling van het ‘Holleman Schoenterrein’ aan de Paltrokstraat / Scholtensstraat in Zaandam, een terrein met enkele leegstaande bedrijfspanden. De buurt krijgt een gevarieerd en afgewogen woningaanbod, met commerciële en maatschappelijke voorzieningen, goede verbindingen tussen de verschillende buurten én de omliggende wijken, een mooi ingerichte, klimaatbestendige buitenruimte en een vernieuwd sportpark.

Meer informatie: Paltrok - Zaandam - Blue Banner RED


Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl