Nieuws

Speeltuinen in de Hofwijk aangepakt

Gepubliceerd op 20 mei 2020
Afbeelding

De Hofwijk heeft twee speeltuinen die onlangs compleet zijn vernieuwd. De speeltuin bij het Hof van Holland en een speeltuin bij Hof van Zaenden. De gemeente kreeg hierbij hulp van  kinderen en hun ouders, om zo samen tot de tofste speelplekken te komen.

De speeltuin bij Hof van Zaenden is toegankelijk voor ieder kind. Twee moeders met gehandicapte kinderen hebben meegedacht hoe iedereen samen in de speeltuin kan spelen. En daarmee toegankelijk is voor iedereen!

Zo is er een belevingspad aangelegd. Door het gebruik van verschillende materialen, zoals grind, gras en tegels, beleef je op blote voeten steeds weer iets anders. Ook zijn er borden geplaatst waar je een spel mee kunt spelen door te voelen. Alle speeltoestellen die verder zijn geplaatst, zijn goed toegankelijk. En de mandschommel is misschien wel het allerleukst. Samen schommelen of schommelen in een andere houding is mogelijk!

De speeltuin in Hof van Holland heeft een extra speeltoestel gekregen: een driedelig duikelrek. Timpaan, de ontwikkelaar van het Oostzijderveld, heeft in het najaar van 2019 een tekenwedstrijd voor de buurtkinderen georganiseerd. De winnaar van de 2de prijs mocht voor deze speeltuin een extra speeltoestel uitzoeken, die Timpaan heeft geleverd en geplaatst.

Speeltuin Hof van HollandSpeeltuin Hof van HollandSpeeltuin Hof van HollandSpeeltuin Hof van Zaenden

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl