MAAK.Zaanstad: de toekomst van de Kogerveldwijk

Inwoners, organisaties en bedrijven van Zaanstad maken samen met de gemeente MAAK.Zaanstad. Ook in de Kogerveldwijk werken we samen aan een maatschappelijk sterke en leefbare wijk voor iedereen, met goede voorzieningen, waar mensen prettig wonen en werken. Doet u mee?

De Kogerveldwijk is in ontwikkeling

Het MAAK.gebied Kogerveldwijk bestaat uit de buurten Kogerveld, Boerejonkerbuurt / Slachthuisbuurt en Hofwijk. Daarnaast zijn er ook allerlei ontwikkelingen op het Oostzijderveld en Sportpark Hoornseveld.

De komende jaren gaat de Kogerveldwijk flink veranderen. Misschien ook bij u in de buurt. Er komen ruim 2.500 nieuwe woningen bij in de verschillende buurten en er komt meer en beter openbaar vervoer. Ook komen er nieuwe voorzieningen als scholen, ontmoetingsplekken en een vernieuwd sportpark. 

Wilt u meer weten over de verschillende bouwprojecten? Klik dan op de link hieronder voor een overzicht op de kaart.

Projecten

Laatste nieuws: Ontwikkeling bestemmingsplan Kan aan de Zaan

Het college van B&W heeft het bestemmingsplan voor Kan aan de Zaan vastgesteld. Het wordt binnenkort voorgelegd aan de gemeenteraad. Het terrein rond Kan Palen gaat veranderen. Vanaf 2025 komt hier een prettige en levendige stadswijk. Met ongeveer 750 woningen voor mensen met verschillende inkomens. Dat is de ambitie die de gemeenteraad heeft vastgelegd in het gebiedsperspectief voor de Kogerveldwijk.

Wethouder Wessel Breunesse: ‘Ik ben blij met deze nieuwe stap naar een mooie wijk. We hebben geluisterd naar onze inwoners, en de plannen aangepast. Het Kleine Glop blijft groen, samen met omwonenden gaan we kijken hoe we dit een nog fijnere plek kunnen maken.’

Lees het hele bericht 

Impressie Kan aan de Zaan

Impressie Kan aan de Zaan


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl