MAAK.Zaanstad: de toekomst van de Kogerveldwijk

Inwoners, organisaties en bedrijven van Zaanstad maken samen met de gemeente MAAK.Zaanstad. Ook in de Kogerveldwijk werken we samen aan een maatschappelijk sterke en leefbare wijk voor iedereen, met goede voorzieningen, waar mensen prettig wonen en werken. Doet u mee?

De Kogerveldwijk is in ontwikkeling


Het MAAK.gebied Kogerveldwijk bestaat uit de buurten Kogerveld, Boerejonkerbuurt / Slachthuisbuurt en Hofwijk. Daarnaast zijn er ook allerlei ontwikkelingen op het Oostzijderveld en Sportpark Hoornseveld.

De komende jaren gaat de Kogerveldwijk flink veranderen. Misschien ook bij u in de buurt. Er komen ruim 2.500 nieuwe woningen bij in de verschillende buurten en er komt meer en beter openbaar vervoer. Ook komen er nieuwe voorzieningen als scholen, ontmoetingsplekken en een vernieuwd sportpark. 

Wilt u meer weten over de verschillende bouwprojecten? Klik dan op de link hieronder voor een overzicht op de kaart.

Projecten

Uitwerkingsregels Kogerveldwijk ter inzage tot en met 6 augustus


Om alle ontwikkelingen in het transformatiegebied van Kogerveldwijk goed op elkaar af te stemmen, zijn er uitwerkingsregels opgesteld. Met deze uitgangspunten en randvoorwaarden wordt ervoor gezorgd dat Kogerveldwijk in 2040 een fijne wijk is om te wonen en te werken. De uitwerkingsregels zorgen ervoor dat er samenhang blijft tussen alle afzonderlijke ontwikkelingen. Het college van B&W heeft de concept Uitwerkingsregels ter inzage gelegd. 

Lees meer

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Kogerveldwijk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

De uitwerkingsregels zijn aan de hand van een tiental thema's opgesteldDe uitwerkingsregels zijn aan de hand van een tiental thema's opgesteld. Klik op de afbeelding om deze te vergroten. 

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl