MAAK.Zaanstad: de toekomst van de Kogerveldwijk

Inwoners, organisaties en bedrijven van Zaanstad maken samen met de gemeente MAAK.Zaanstad. Ook in de Kogerveldwijk werken we samen aan een maatschappelijk sterke en leefbare wijk voor iedereen, met goede voorzieningen, waar mensen prettig wonen en werken. Doet u mee?

De Kogerveldwijk is in ontwikkeling

De komende jaren gaat de Kogerveldwijk flink veranderen. Misschien ook bij u in de buurt. Er komen 2.500 nieuwe woningen bij in de verschillende buurten en er komt meer en beter openbaar vervoer. Ook komen er nieuwe voorzieningen als scholen, ontmoetingsplekken en een vernieuwd sportpark. 

Wilt u meer weten over de verschillende projecten? Klik dan op de link hieronder voor een overzicht op de kaart.

Projecten

Jonker Juffer, bestemmingsplan ter inzage voor beroep

Voor de locatie Jonker Juffer in de Boerejonkerbuurt heeft woningcorporatie ZVH plannen voor herontwikkeling. Het gaat om het perceel tussen de Dr. H.G. Scholtenstraat, Jufferstraat, Jonkerplantsoen en de Aldi. De bestaande bebouwing gaat gesloopt worden en vervangen door nieuwbouw. Er komen maximaal 104 woningen, waarvan 14 eengezinswoningen in de koopsector en 90 sociale huurwoningen. Deze plannen van ZVH zijn niet mogelijk binnen het huidige bestemmingsplan. Daarom heeft de gemeenteraad op 13 oktober 2022 besloten om een nieuw bestemmingsplan voor deze locatie vast te stellen.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en abonneer je op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Schets project Jonker Juffer

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl