MAAK.Zaanstad: de toekomst van de Kogerveldwijk

Inwoners, organisaties en bedrijven van Zaanstad maken samen met de gemeente MAAK.Zaanstad. Ook in de Kogerveldwijk werken we samen aan een maatschappelijk sterke en leefbare wijk voor iedereen, met goede voorzieningen, waar mensen prettig wonen en werken. Doet u mee?

Groei in goede banen: gebiedsperspectief

De Kogerveldwijk groeit. Op termijn komen er in de wijk meer dan 2.000 woningen bij. Dat biedt nieuwe bewoners met nieuwe wensen, maar ook een kans om de wensen van de huidige gebruikers vooruit te helpen.

Om de groei in goede banen te leiden, werkt de gemeente daarom in opdracht van de gemeenteraad aan een gebiedsperspectief voor Kogerveld: een toekomstbeeld voor de wijk.

Lees meer

Feestelijke opening Hofwijk

Met de inbreng van inwoners is de wijk opgeknapt: twee vernieuwde speeltuinen en veel meer groen.

Lees meer

Gesprek met de stad

Werken aan het gebiedsperspectief doet de gemeente in MAAK.Zaanstad op een nieuwe manier. Niet van achter de tekentafel, maar: samen met u. Want u als inwoner, bezoeker of gebruiker van de wijk, kent die het beste.

We willen dus voortdurend in gesprek zijn met de stad - en met de Kogerveldwijk en haar huidige en toekomstige bewoners en gebruikers.

Helpt u mee om de Kogerveldwijk een mooie toekomst te geven?

Praat mee

MAAK.Zaanstad Kogerveldwijk

Het gebiedsperspectief voor Kogerveld komt voort uit het programma MAAK.Zaanstad. Dat heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een veilige stad is. Waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren.

MAAK.Zaanstad is dus ook een gesprek met de stad. Daarin kan niet ieder idee een plek krijgen, simpelweg omdat soms idee├źn tegenstrijdig aan elkaar zijn. Maar ieder idee wordt wel gehoord en overwogen. Doet u mee?

Meer over MAAK.Zaanstad

Schets van Olivier Rijcken hoe de Boerejonkerbuurt er vanaf de rotonde in de Paltrokstraat in de toekomst uit kan zien, met nieuwe plekken om te wonen en te werken

Schets van Olivier Rijcken hoe de Boerejonkerbuurt er vanaf de rotonde in de Paltrokstraat in de toekomst uit kan zien, met nieuwe plekken om te wonen en te werken


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl