Nieuws

Groen licht voor ruim 500 woningen Oostzijderveld

Gepubliceerd op 3 september 2020

Het  bestemmingsplan Oostzijderveld, gelegen tussen de Prins Bernhardweg, de Heijermansstraat, de spoorlijn tussen Zaandam en Purmerend en het Gouw, is door de gemeenteraad vastgesteld.  Onderdeel van dit plan is de nieuwbouwlocatie Oostzijderpark fase 1. Op deze plek mogen 534 woningen worden gebouwd. Naast de woningen komt er plek voor onder andere een grand café/restaurant en een kinderdagverblijf.

Eind 2020 begint de bouw

Ontwikkelcombinatie Ontwikkeladviseur BV en Timpaan Hoofddorp - onder de naam BV Oostzijderpark – starten eind 2020 met de bouw van de woningen in fase 1. Zij hebben hiervoor een omgevingsvergunning aangevraagd.  De 534 woningen zijn een mix van woningen: 1/3  voor de verkoop, 1/3 woningen voor midden/dure huur, 1/3 sociale huurwoningen, Betaalbare Koopwoningen Zaanstad en bijzondere doelgroepen als Kamers met kansen. 


Groene en klimaatbestendige wijk

De wijk wordt aangelegd rondom een brede, groene parklaan. In de wijk komen plekken waar regen gemakkelijk de grond in kan – wadi’s – en parkeerplaatsen worden niet volledig betegeld. Wethouder Breunesse: 'Zo zijn we voorbereid op de toekomst en kan de wijk hevige regenbuien aan, die er steeds meer zijn en komen. Ook voorkomen we hiermee dat het te warm wordt in de wijk. Prettig wonen tussen het groen met zo min mogelijk wateroverlast dus: zo geven we klimaatadaptatie hier mooi vorm.’

Eerste regenboogwijk van Nederland

Oostzijderpark wordt de eerste regenboogwijk van Nederland. De straten zullen er namen krijgen van voorvechters van diversiteit en gelijke rechten.

In opdracht van de gemeente Zaanstad maakt KWS Infra vanaf 12 oktober een toegangsweg naar het Oostzijderpark vanaf de Heijermansstraat. Het werkvak ligt tussen het Prins Bernhardplein en het Hof van Zaenden. Het verkeer wordt omgeleid. Omwonenden zijn hier per brief over geïnformeerd.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief Oostzijderpark via https://www.oostzijderpark.nl/ 

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl