Nieuws

Architect nieuw te bouwen zwembad De Slag bekend 

Gepubliceerd op 19 februari 2020
Afbeelding

Wethouder Sport, Gerard Slegers, heeft de architect van zwembad De Slag bekend gemaakt: VenhoevenCS architecture+urbanism. De schetsen die zij aanleverden, sluiten het beste aan bij de voorwaarden die door de gemeente waren meegegeven. Ook is de locatie van het zwembad bekend gemaakt. Na een zorgvuldige afweging is besloten dat het zwembad in het midden van het sportpark Hoornseveld gebouwd wordt.

In totaal ontving de gemeente 4 inschrijvingen  voor het ontwerp van het zwembad. In de opdracht die de gemeente de architecten meegaf, waren duurzaamheid en groen van groot belang. De schetsen van VenhoevenCS sloten het beste daarbij aan. In de uitwerking van het ontwerp maakt het architectenbureau gebruik van natuurlijke materialen, zonnepanelen op het dak, groene daken en veel licht. 

Wethouder Sport, Gerard Slegers: “Het architectenbureau heeft zich goed ingeleefd in de zwemmers. Een grote wens is om het zwembad de afmetingen te geven van een eredivisie bad om wedstrijden met publiek te kunnen organiseren. Het zwembad wordt daardoor ook een plek waar onze Zaanse talenten kunnen trainen en zich nog beter kunnen ontwikkelen. Deze wensen worden werkelijkheid.”

Zwembad vormt middelpunt
Het nieuwe zwembad wordt letterlijk en figuurlijk het middelpunt van de sport. Het zwembad wordt ook de hoofdlocatie van Sportbedrijf Zaanstad. Zij zijn niet alleen de exploitant van de zwembaden in Zaanstad, maar onder andere ook verantwoordelijk voor Sportstimulering en verenigings-ondersteuning. Zo wordt het nieuwe zwembad tevens een plek waar mensen voor iedere vorm van sport en bewegen terecht kunnen.

Ontwerp zwembad De Slag buitenaanzichtOntwerp van zwembad De Slag buitenaanzichtOntwerp  van zwembad De Slag van binnen

Ontwerp  van zwembad De Slag van binnenMeer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl