Nieuws

Plannen Slachthuisstraat 67/67A een stap verder

Gepubliceerd op 23 juni 2022

159 huurwoningen, waarvan 30% sociale huur, 30% middeldure huur en 40% vrije sectorhuurwoningen. Dat zijn de plannen van Slachthuisstraat Ontwikkeling C.V., een combinatie van Koers Vastgoed en Blauwhoed, voor Slachthuisstraat 67/67A in de Boerejonkerbuurt. Wethouder Wessel Breunesse: ‘Dit is echt een voorbeeldproject: een pronkstuk voor de Boerejonkerbuurt. De oude schoolgebouwen worden gesloopt en vervangen door een gebouw dat grotendeels met hout wordt gebouwd. Er komt hier veel groen met oog voor klimaatadaptatie.

Het gebouw is ontworpen door de Architekten Cie. en wordt modulair en circulair. Daardoor is de bouwtijd veel korter, komt er minder fijnstof vrij en draagt het gebouw bij aan een gezonde woonomgeving.’ Voor minimaal tien woningen krijgt zorg- en onderwijspersoneel voorrang bij de eerste verhuur.

Ondertekening SlachthuisstraatOntwerpbestemmingsplan en anterieure overeenkomst

Het college is akkoord met het ontwerpbestemmingsplan Slachthuisstraat 67/67A. Vanaf 18 augustus ligt het plan ter inzage. Op 20 juni tekenden Wessel Breunesse namens gemeente Zaanstad en Eltjo Bouwman namens Slachthuisstraat Ontwikkeling C.V. de anterieure overeenkomst. Eind augustus/begin september organiseert de gemeente samen met de ontwikkelaar een inloopavond over het bestemmingsplan en de laatste ontwerpen van het toekomstige gebouw.

Transformatiegebied Kogerveldwijk

De locatie Slachthuisstraat 67/67A ligt in het ‘Transformatiegebied’, zoals vastgesteld in het Perspectief Kogerveldwijk 2040. De plannen van de ontwikkelaar voor dit perceel passen binnen de gemeentelijke ambities, die in dit perspectief staan. De ruimtelijke kwaliteit van het gebied wordt verbeterd. De plannen dragen bij aan de woningbouwopgave voor Zaanstad en de regio. Naast woningbouw is ongeveer 300 m2 aan commerciële en maatschappelijke ruimte voorzien in de plint langs de Dr. H.G. Scholtenstraat.

Meer informatie leest u op de projectpagina Slachthuisstraat 67/67A.

illustratie Slachthuisstraat 67/67a

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl