Nieuws

Bomenkap langs Heijermansstraat voor Oostzijderpark

Gepubliceerd op 10 februari 2020

In de week van 10 februari worden de bomen langs de Heijermansstraat weggehaald. De bomen worden gekapt ter voorbereiding van het kruispunt  op de Heijermansstraat dat voor de nieuwe woonwijk wordt aangelegd. De nieuwe kruising op de Heijermansstraat moet klaar zijn voordat de woningen gebouwd gaan worden.

Het kappen betreft de knotwilgen die in de berm naast het fietspad staan. Het kappen gebeurt zoveel mogelijk vanaf het bouwterrein. Het verwijderen van de wortels moet vanaf het fietspad. Er staan verkeersregelaars die het fietsverkeer regelen. 

Waarom nu al kappen als er nog onduidelijkheid is over de stikstofproblematiek?
Door de landelijke problemen met de stikstofuitstoot loop het nieuwbouwproject Oostzijderpark vertraging op. Het bestemmingsplan en de bouwvergunning kunnen nog niet afgegeven worden. Tot die tijd kan de bouw niet starten, maar kunnen we wel de nodige voorbereidingen treffen. Het kappen van de bomen doen we bewust nu, om te voorkomen dat de bomen weer volop in blad komen en er volgens in nestelen. Voor deze bomen is eind 2017 al een kapvergunning afgegeven.

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl