Nieuws

Update locatieonderzoek tweede Agora-basisschool

Gepubliceerd op 31 mei 2023
Afbeelding

De Kogerveldwijk gaat de komende jaren flink groeien. Er komen veel  woningen bij, waardoor ook extra maatschappelijke voorzieningen nodig zijn in de Kogerveldwijk, zoals een basisschool. De gemeente is nu samen met het schoolbestuur van Agora, die de nieuwe school wil gaan bouwen, een zoektocht gestart naar een locatie voor de nieuwe basisschool in de Hofwijk of Boerejonkerbuurt. Hiervoor is een perceel nodig met een grootte van minimaal 3.000 m2.

Op 18 januari dit jaar heeft de gemeente samen met Agora een informatiebijeenkomst georganiseerd om de zoektocht naar een nieuwe locatie toe te lichten. Ook is samen met de aanwezigen van deze avond gekeken naar mogelijke locaties. Daaruit zijn een aantal locaties naar voren gekomen, zowel in de Boerejonkerbuurt als in de Hofwijk, maar ook daarbuiten. 

De gemeente is samen met Agora deze locaties aan het onderzoeken aan de hand van een aantal criteria, zoals bereikbaarheid met de auto/fiets/te voet, milieu, eigendomssituatie, grootte van de kavel, mogelijkheid tot verwerving, nabijheid groen. Dit heeft tot op heden nog niet geleid tot één of meerdere locaties die geschikt lijken te zijn. Zodra hier meer bekend over is, organiseren wij weer een informatiebijeenkomst hierover. 

Voor meer informatie, zie Tweede basisschool Kogerveldwijk - MAAK Kogerveldwijk (zaanstad.nl) 

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl