Jufferstraat 1

Plannen Jufferstraat 1/Dr. H.G. Scholtenstraat 3


Op de locatie Jufferstraat 1/Dr. H.G. Scholtenstraat 3 in de Boerejonkerbuurt bevindt zich momenteel een bedrijfsgebouw, waarin onder ander het bedrijf Zito Teer is gevestigd en zich enkele kantoren bevinden. 

De eigenaar van dit pand heeft plannen om de bestaande bebouwing te slopen. Hij wil het graag vervangen door een nieuw gebouw, waarin ruimte is voor woningen, commerciƫle en of maatschappelijke dienstverlening en een parkeerhub voor de buurt. Deze plannen zijn door de gemeente beoordeeld en er is een aantal aandachtspunten en randvoorwaarden aan de eigenaar meegegeven. Deze aandachtspunten en randvoorwaarden kunt u nalezen in de startnotitie, zie kopje Documenten op de pagina. De raad heeft begin februari een positief besluit genomen over de startnotitie.

De volgende stap is een haalbaarheidsonderzoek. In een haalbaarheidsonderzoek willen we, samen met de eigenaar van de locatie, gaan onderzoeken hoe we met deze uitgangspunten en randvoorwaarden tot een haalbaar plan kunnen komen voor deze locatie.

Documenten

Massastudie Scholtenstraat_Jufferstraat november 2021.pdf

Startnotitie Scholtenstraat Jufferstraat december 2022.pdf

Huidige bedrijfgebouw locatie Jufferstraat 1/Dr. H.G. Scholtenstraat 3Huidige bedrijfsgebouw locatie Jufferstraat 1/Dr. H.G. Scholtenstraat 3

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl