Nieuws

Werkbezoek college BenW aan Kogerveldwijk

Gepubliceerd op 9 oktober 2020
Afbeelding

Op 22 september bracht het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan de Kogerveldwijk. De ronde ging via het station naar vorig jaar geheel opgeknapte Zilverschoonplein en van de nieuwe voetgangersoversteek naar de boulderhal in Broedplaats de Hellema.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft in september de aanvraag van de Kogerveldwijk voor de woningbouwimpuls goedgekeurd. Daarmee komt geld beschikbaar voor onder andere de herinrichting van het stationsgebied, de herinrichting van de dr. H.G. Scholtenstraat, de Heijermansstraat en de Paltrokstraat en de afwaardering van de Prins Bernardweg. Daarnaast worden er veel woningbouwprojecten uitgevoerd en is Broedplaats De Hellema vorig jaar van start gegaan. 

Ondanks de coronaperikelen is de boulderhal dit jaar open gegaan voor het publiek, met restaurant BAZ (Oostzijde 381-C). Van buiten is niet te zien hoe prachtig het van binnen is opgeknapt. Beslist een bezoekje waard. 

De plannen voor het stationsgebied worden eind dit jaar aan een breder publiek voorgelegd en daarna aangeboden aan de gemeenteraad ter vaststelling.

College B&W op werkbezoek Kogerveldwijk

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl