Nieuws

Woningbouwimpuls van het Rijk: waar wordt het aan besteed?

Gepubliceerd op 26 oktober 2020

Gemeente Zaanstad heeft in september 2020 een forse financiële bijdrage ontvangen vanuit de woningbouwimpuls van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het Ministerie heeft door het hele land 27 projectaanvragen gehonoreerd, waarvan twee in de gemeente Zaanstad: Kogerveldwijk (1.733 woningen) en Zaandam-Centrum (4.274 woningen). Zaanstad krijgt van het Rijk voor de Kogerveldwijk een bijdrage van €11,6 miljoen.

Waar wordt het geld in Kogerveld aan besteed?

Het zogeheten bidbook geeft aan waar we de financiële bijdrage voor hebben ontvangen. Kort samengevat heeft de bouwimpuls in Kogerveldwijk betrekking op: 

  • Herinrichting van de omgeving van het station 
  • Vervoershub
  • Rotonde Paltrokstraat omvormen naar kruispunt
  • Afwaarderen Prins Bernardweg 
  • Herinrichting van de Dr. H.G. Scholtenstraat en de Heijermanstraat 
  • Verbreden tunnel onder station
  • Herinrichten Paltrokstraat
  • Aanleg park Boerenjonkerbuurt

Overzichtskaart projecten Bidbook 2020 KogerveldwijkOverzichtskaart van projecten uit het Bidbook 2020 Kogerveldwijk

Investeren in een prettige wijk om te wonen werken en recreëren 

Wethouders Hans Krieger (MAAK.Zaanstad) en Songül Mutluer (Wonen): “Deze investering is een impuls en geeft een enorme boost aan de grootschalige gebiedsontwikkeling (MAAK.Zaanstad), waarin we de bestaande wijken transformeren naar toekomstbestendige wijken, waar inwoners met plezier werken, wonen en recreëren. We voegen kwaliteit toe aan de buurten, met investeringen in de openbare ruimte, nieuwe voorzieningen en infrastructuur. Een groot deel van de nieuwe woningen valt in de categorie betaalbaar. Hiermee willen we nog meer tegemoet komen aan die woningzoekenden voor wie de nood nu het hoogst is: starters, senioren en de lage- en middeninkomens. Zo krijgen alle Zaankanters sneller een eerlijke kans op een passende, betaalbare woning. Ook geeft deze steun marktpartijen vertrouwen om te blijven investeren. Juist in deze tijden van crisis is het extra belangrijk én nodig om te investeren in de toekomst van de stad.”

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl