Nieuws

Kogerveld in woord en beeld

Gepubliceerd op 21 december 2022

In Kogerveld worden ruim 2.500 woningen gebouwd. De wijk is volop in ontwikkeling. Er komen veel bouwprojecten bij en dus ook veel nieuwe inwoners. Geïnteresseerden in een nieuwbouwwoning zijn benieuwd wat voor wijk Kogerveld is. Bouwende partijen vertellen dan dat de wijk een eigen NS-station heeft, welke buurten er zijn en dat alle buurten aan het water liggen van de Zaan of de Gouw. 

Dit verhaal is vertaald naar een beeld. In een korte animatie wordt uitgelegd hoe men tot dit beeld is gekomen. De kleur groen staat voor het groen in de wijk. De kleur blauw voor de ligging aan het water van de Zaan en de Gouw. Als je dit beeld tegenkomt in de wijk of als er over de wijk geschreven wordt, weet je nu waarom het er zo uitziet.

AnimatieBeeld

Op de onderstaande afbeeldingen zijn nog meer zaken te vinden die goed zijn om te vertellen aan mensen die de wijk Kogerveld niet goed kennen, zoals:

  • Er is van alles te doen in Kogerveld en omgeving. Zo zijn er plekken om elkaar te ontmoeten, om boodschappen te doen en om te sporten.
  • De wijk is goed bereikbaar. Je loopt of fietst binnen enkele minuten naar station Kogerveld of je rijdt met de auto in enkele minuten naar de oprit van de A7 of A8. Binnen 10 minuten fietsen heb je bijna alles wat je nodig hebt.
  • En er wordt gebouwd in alle prijsklassen, van sociale huurwoningen tot dure koopwoningen.
Icoonoverzicht: Wat is er te doen in KogerveldOverzicht van bereikbaarheid lopen, fiets, auto in en rond Kogerveld

Klik op de afbeeldingen om deze te vergroten.

De partijen die betrokken zijn bij de projecten in Kogerveld zijn: Timpaan, Ontwikkeladviseur, Kan Houtverduurzaming BV, AM, Blue Banner, Rochdale, Koers, Blauwhoed, gemeente Zaanstad en Metropoolregio Amsterdam. Zij zijn allen aangesloten bij Platform gebiedsontwikkeling Kogerveld.

Wilt u meer informatie?

Marion de Haan is namens de ontwikkelende partijen kwartiermaker. Zij helpt met gezamenlijke onderwerpen die in alle bouwprojecten spelen. Tijdens het ‘platform gebiedsontwikkeling Kogerveld’ bespreken zij 1x in de 5 weken wat er speelt en hoe ze met de nieuwe projecten bij kunnen dragen aan een fijne wijk. De wijk Kogerveld bestaat uit de woonbuurten: Kogerveldbuurt, Oostzijderpark, Hofwijk en Boerejonkerbuurt.

Wilt u meer informatie of Marion een vraag stellen? Stuur haar dan een email via kogerveldwijk@zaanstad.nl

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl