Nieuws

Informatiemarkt Kogerveldwijk druk bezocht

Gepubliceerd op 15 oktober 2021

Op zaterdag 9 oktober gingen collega’s en wethouders van gemeente Zaanstad in gesprek met bewoners uit de Kogerveldwijk. Op het Zilverschoonplein stonden kleurige informatiekramen, een koffiewagentje en een poffertjeskraam om de ca. 400 bezoekers warm te onthalen en te informeren over alle (nieuwbouw)projecten in de wijk. Het was een zeer geslaagde dag, met veel persoonlijke gesprekken en waardevolle ontmoetingen.

Projecten die men tegen kon komen op de informatiemarkt waren onder andere de vier projecten waarvoor we bezig zijn met bestemmingsplannen: Juffer Jonker, Paltrok, Slachthuisstraat en Hofwijk Noord Fase 1. Andere projecten zoals Hilko, Oostzijderpark, een nieuwe locatie voor de basisschool en de inrichting van het stationsgebied hadden ook een plekje op de informatiemarkt. Sommige projecten hiervan zijn al met de wijk gedeeld. Andere projecten zijn nog in voorbereiding of in onderzoek.

Wat hebben we de buurt gebracht?

• Goede gesprekken met bewoners over nieuwbouwprojecten en levensloopbestendige woningen
• Procesmanagers en ontwikkelaars vertelden over de stand van zaken en de planning van hun projecten
• Er kwamen ideeën op tafel over het mooier maken van de wijk en de bereikbaarheid
• Straattheatergroep De Theatermijn gaf verschillende lessen
• Er werd geknutseld en geschminkt.
• !WOON Energiecoaches en collega’s gaven advies over duurzaamheid en energiegebruik

Fotocollage van de informatiemarkt Projecten zaterdag 9 oktober 2021 op het ZilverschoonpleinFotocollage van de informatiemarkt Projecten zaterdag 9 oktober 2021 op het Zilverschoonplein

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl