Nieuws

Informatieavond nieuwe locatie OBS Kogerveldschool

Gepubliceerd op 24 juni 2021

De huidige Kogerveldschool gevestigd op Perzikkruidweg 4 in de Zaanse Kogerveldbuurt is aan vervanging toe. Het schoolgebouw is een oud gebouw en het ligt onder hoogspanningsmasten. Op de huidige locatie kan de school vanwege de hoogspanning niet uitbreiden of herbouwen. De gemeente zoekt daarom samen met het schoolbestuur naar een nieuwe locatie. Op woensdag 7 juli om 19.00 wordt een bewonersbijeenkomst georganiseerd voor uitleg over de voorkeurslocatie.

De school wil het liefst een nieuw schoolgebouw in de Kogerveldbuurt. Wij hebben verschillende locaties bekeken in de wijk: waar is genoeg ruimte en welke plek is het meest geschikt voor een nieuwe schoollocatie? Uit dit vooronderzoek kwam het veld aan de kruising Veldbloemenweg / Hondsdrafweg als meest geschikte locatie. Een basisschool is daar ruimtelijk gezien in te passen. Op dit moment is deze plek een grasveld en is er een speeltuin.

Plattegrond van de Kogerveldwijk met de huidige en voorkeurslocatie OBS KogerveldPlattegrond van de Kogerveldwijk met de huidige en voorkeurslocatie OBS Kogerveld

Informatieavond 7 juli van 19.00 – 20.30 uur

Op woensdag 7 juli om 19.00 wordt een bewonersbijeenkomst georganiseerd in het huidige schoolgebouw van OBS Kogerveld. In deze bijeenkomst bespreken we het locatieonderzoek met alle geïnteresseerden uit de Kogerveldbuurt. We leggen uit welke locaties we hebben bekeken, en hoe we op deze voorkeurslocatie uit zijn gekomen.

Ook vragen we u om een reactie. Wat vindt u van een nieuwe school in de wijk? Wat denkt u van het locatieonderzoek en de voorkeurslocatie? Wat vindt u belangrijk bij het kiezen van een bouwlocatie en het maken van een ontwerp voor de nieuwe school? Waar moeten we rekening mee houden bij het uitwerken van de plannen?  Alle reacties worden gebundeld en meegewogen in de bestuurlijke besluitvorming door het gemeentebestuur.

Details en aanmelden

Datum: woensdag 7 juli 2021

Tijdstip: 19.00 tot 20.30 uur

Locatie: in het huidige schoolgebouw van OBS Kogerveld, Perzikkruidweg 4, Zaandam

Aanmelden: stuur een e-mail naar MAAKmidden@zaanstad.nl met uw naam, adres en telefoonnummer en vermeld daarbij met hoeveel personen. 

Wij houden bij de organisatie uiteraard rekening met de  dan geldende coronamaatregelen.Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl