Nieuws

Helpt u ons het toekomstbeeld van Kogerveldwijk verder uit te werken?

Gepubliceerd op 9 oktober 2020

We zoeken een groep betrokken mensen die samen met ons een aantal onderwerpen uit het Perspectief, het toekomstbeeld van Kogerveldwijk, verder wil uitwerken. We willen u graag een aantal zaken voorleggen en zijn benieuwd welke ideeën u heeft over deze onderwerpen. Met de informatie die u ons geeft, werken we verder aan een prettige, leefbare wijk.


In het Gebiedsperspectief MAAK.Kogerveldwijk 2040  staat hoe de wijk de komende 20 jaar gaat veranderen in een nog fijner gebied om te wonen, werken, spelen en sporten. Nu willen we samen met de bewoners, bedrijven, ontwikkelaars en andere betrokkenen een aantal onderwerpen uit het Perspectief verder uitwerken: 1. Wat kenmerkt de toekomstige wijk (in woord en beeld), 2. Bedrijven en voorzieningen, 3. Wonen en woningen en 4. Mobiliteit en openbare ruimte.

Wat vragen we van u

De vier verschillende thema’s worden achtereenvolgens behandeld in digitale bijeenkomsten van maximaal 1,5 uur. De onderwerpen worden in samenhang met elkaar behandeld: de resultaten uit de ene sessie zijn belangrijk voor de volgende. We bouwen daarom ook graag met dezelfde groep mensen aan een mooi eindresultaat en nodigen u uit om alle sessie bij te wonen.

Wilt u mee praten over de toekomst van de Kogerveldwijk?

U kunt zich hiervoor aanmelden via email: Kogerveldwijk@zaanstad.nl.  Graag bij het aanmelden uw postcode geven. Aanmelden kan tot en met maandag 19 oktober 2020.  Bij meer aanmeldingen dan acht personen, zullen wij een selectie maken uit de aanmeldingen, waarbij we streven naar een goede vertegenwoordiging vanuit de verschillende buurten. De overige aanmeldingen houden we op de hoogte van de uitkomsten van de sessies.

Planning 

De eerste sessie, waarin we het karakter of DNA van de toekomstige Kogerveldwijk in kernwoorden en in beeld gaan vangen, zal plaatsvinden op donderdag 29 oktober 2020 van 16:00-17:30 uur. We behandelen en testen dan onder meer welke kernwaarden en foto’s u kenmerkend vindt voor het Kogerveldwijk van de toekomst.

Door het coronavirus is het nu niet mogelijk om bij elkaar te komen. Daarom zullen we de bijeenkomsten online organiseren. Na aanmelding ontvangt u een link van ons om mee te doen.

Voor uw overzicht geven wij u alvast de planning voor de reeks. Iedere bijeenkomst zal gehouden worden van 16:00-17:30 uur. U ontvangt voor iedere themasessie een aparte uitnodiging.

1. Het DNA van de wijk in woord en beeld – 29 oktober
2. Bedrijven en voorzieningen – 12 november
3. Wonen en woningen – 26 november
4. Mobiliteit en openbare ruimte – 10 december
Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl