Nieuws

Dronevluchten in de Boerejonkerbuurt

Gepubliceerd op 18 augustus 2023
Afbeelding

Eind augustus en begin september gaat de gemeente opnames laten maken met een drone in de Boerejonkerbuurt. Deze dronevluchten worden uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf om een volledig 3D-model van het gebied te maken. Dit stelt de gemeente in staat om nieuwbouwprojecten in 3D in de wijk weer te geven. Het doel van deze dronemeting is om het gebied nauwkeurig en veilig in kaart te brengen. Zo krijgen we beter inzicht in het terrein.

Op 13 juli 2023 hebben we het Adviesteam Participatie Kogerveld op de hoogte gebracht. We hebben aangegeven dat deze werkzaamheden een positieve bijdrage kunnen leveren aan de projecten en uw leefomgeving.

Waarvoor gebruiken we de foto's en meetgegevens precies?

De drone maakt snel en met minimale overlast bruikbare metingen van de terreinhoogtes en hoogteverschillen. De drone maakt honderden foto's vanuit verschillende hoeken. Met deze foto's maken we een gedetailleerd 3D-model van het gebied, zonder dat we privéterreinen betreden.

Wie voert de werkzaamheden uit?

Het meten met de drone wordt uitgevoerd door GeoZICHT – Drone uit Houten. Dit bedrijf heeft alle benodigde certificaten en vergunningen van de Inspectie Leefomgeving & Transport. Ze zijn geregistreerd onder de autorisatie ‘NLD-OA[1]091/01G’.

De werkzaamheden vinden eind augustus en begin september plaats

De geplande vluchten vinden plaats in week 34 (21 t/m 25 augustus), week 35 (28 augustus t/m 1 september) en/of week 36 (4 t/m 8 september). De werkzaamheden zullen twee dagen duren. De exacte datum is nog niet bekend vanwege de afhankelijkheid van het weer, zoals neerslag en wind. Bij slecht weer voeren we de vluchten op een later tijdstip uit.

De vluchten vinden overdag plaats op doordeweekse dagen, van ongeveer 09.00 uur tot 17.00 uur. We voeren in totaal ongeveer twintig vluchten van elk 25 minuten uit, op een hoogte van ongeveer 50 meter. De drone volgt een vooraf ingesteld vliegplan met parallelle lijnen. Hierdoor zal het meerdere keren over het gebied vliegen. Het indicatieve vlieggebied is aangegeven op de volgende pagina door middel van een blauw vlak.

Wat vragen wij van u?

Tijdens de dronevluchten kunt u de drone zien vliegen boven het gebied. Wij vragen u om afstand te houden en niet direct onder de drone te lopen. Daarnaast vragen wij u om eventuele andere aanwezigen hierop te attenderen.

Uw privacy

Bij het maken van de beelden kunnen we mogelijk mensen of persoonlijke gegevens vastleggen. Toch is de kans hierop klein door de grote hoogte waarop de beelden worden gemaakt. We controleren alle beelden zorgvuldig en eventuele gegevens van personen maken we onherkenbaar.

plattegrond opnamegebied Boerejonkerbuurt

Plattegrond opnamegebied Boerejonkerbuurt

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl