Nieuws

Camperplaatsen aan de Doctor H.G. Scholtenstraat

Gepubliceerd op 18 december 2023

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad heeft 4 december 2023 besloten het Ontwerpbestemmingsplan Camperplaatsen Dr. H.G. Scholtenstraat vrij te geven voor inzage. Met dit ontwerpbestemmingsplan wordt het in de toekomst mogelijk een camperplaats voor maximaal 60 campers te realiseren aan de Doctor H.G. Scholtenstraat. Hiermee wordt de overlast in de wijk(en) tot een minimum beperkt en wordt tegelijkertijd de overnachting van campereigenaren op een professionele manier mogelijk gemaakt.

Het plangebied

Het plangebied bevindt zich aan het einde van Doctor H.G. Scholtenstraat in Zaandam. Deze toegangsweg vormt aan de noordzijde van het perceel de begrenzing. Ten zuiden van het gebied ligt de verhoogde snelweg A8. De locatie grenst aan de westzijde aan een hondenvereniging met 2 hondensportvelden en aan de oostzijde aan het Kalverpad en recreatiegebied Jagersveld.

Foto met kader aangegeven camperplaats aan de Doctor H.G. Scholtenstraat in de Kogerveldwijk Zaandam

Inzage ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 14 december 2023 voor een periode van zes weken, dus tot en met woensdag 24 januari 2024, digitaal ter inzage. (www.zaanstad.nl zoekterm: Ontwerpbestemmingsplan camperplaatsen) Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

De bovengenoemde (ontwerp)besluiten en bijbehorende stukken liggen ook in papieren vorm ter inzage op het stadhuis, Stadhuisplein 100, 1506 MZ Zaandam.

Inloopbijeenkomst 10 januari

Op woensdag 10 januari 2024 tussen 16.30 - 18.30 uur vindt een inloopbijeenkomst plaats in buurtcentrum de Bovenkruier, Drielse Wetering 49, 1509 KP Zaandam. U kunt hier de bovengenoemde (ontwerp)besluiten en bijbehorende stukken inzien en vragen stellen aan de betrokken collega’s van de gemeente Zaanstad.

Wilt u meer informatie of wilt u papieren stukken inzien? Vult u dan het contactformulier in op www.zaanstad.nl. U vindt het formulier onder ‘Contact’, klik op de knop ‘Online contact’ rechtsboven. Kies daarna ‘Informatie opvragen of inkijken’. Dan nemen wij contact met u op.

Investeringsbesluit

De gemeente is ook bezig met het voorbereiden van een investeringsbesluit. Met dit besluit zorgt de gemeente voor financiële middelen voor het bouwrijp maken van het plangebied. Naar verwachting wordt dit besluit in het voorjaar 2024 voorgelegd aan de gemeenteraad. 

Inrichtingsplan

In het voorjaar 2024 wordt ook een volgende participatiebijeenkomst georganiseerd. Tijdens de bijeenkomst bespreekt de gemeente samen met de omgeving en met de toekomstige exploitant het inrichtingsplan en kunnen vragen worden gesteld. Ook wordt dan gezamenlijk gekeken naar een geschikte nieuwe plek voor de speeltoestellen die nu op deze plek staan. U kunt zich vooraf aanmelden voor de participatiebijeenkomst via p.kole@zaanstad.nl. Als u zich aanmeldt ontvangt u vanzelf de uitnodiging.

Vragen?

Als u naar aanleiding van deze informatie nog vragen heeft kunt u contact opnemen met projectleider Arnold Bergstra van de afdeling Omgevingsplannen of procesmanager Puck Kole (p.kole@zaanstad.nl) van de afdeling stedelijke ontwikkeling, per mail (SecretariaatOmgevingsplannen@zaanstad.nl) of via de gemeentelijke informatielijn: 14 075.

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl