Nieuws

Inloopavond Jonker Juffer 16 maart in Jozefkerk

Gepubliceerd op 3 maart 2022

De bedrijfsgebouwen aan het Jonkerplantsoen vervangen door een woningbouwproject met in totaal circa 102 woningen. Hier is grote behoefte aan in Zaandam. Omdat de bestemming wijzigt van bedrijven naar woningen, is er een wijziging van het Bestemmingsplan nodig. Op 15 februari jl. heeft het College van Burgemeester en Wethouders het concept hiervan vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak. Op woensdagavond 16 maart organiseert ZVH  in samenwerking met de gemeente Zaanstad een inloopavond.  

ZVH is eigenaar van de huidige bedrijfsgebouwen. Deze bebouwing wordt vervangen door een bouwblok dat wisselt in hoogte, van 3 tot 7 bouwlagen. De nieuwbouw krijgt circa 90 sociale huurwoningen (appartementen) en circa 12 koopwoningen (stadshuizen). Parkeren gebeurt uit het zicht, op het binnenterrein onder een groene overkapping. Aan de H.G. Scholtenstraat komen op de begane grond naar verwachting een medische voorziening en een buurtkamer die wordt gerund door Zorggroep Zaanstreek en die ook voor u als omwonende interessant kan zijn.

Bestemmingsplan en vervolg

Het bestemmingsplan met bijbehorende informatie kunt u inzien tot 14 april op de website van zaanstad.nl.. Daar leest u ook meer over op welke manier u een zienswijze kunt indienen. 

Komende tijd werkt ZVH verder aan de plannen. Naar verwachting ligt er dit najaar een ontwerp, we organiseren dan weer een vervolgbijeenkomst. De daadwerkelijke sloop is gepland vanaf het einde van dit jaar en bouw volgt naar verwachting medio 2023.

Inloopavond 16 maart in bovenzaal Jozefkerk

U bent van harte welkom op woensdagavond 16 maart tussen 19.00 en 20.30 uur in de bovenzaal van de Jozefkerk aan de Veldbloemenweg 2 in Zaandam Het is een inloopavond, dus u kunt binnenlopen wanneer u wilt. Tip: mensen komen vaak aan het begin, wellicht is het dus wat rustiger wanneer u in de tweede helft van het genoemde tijdsbestek komt. Tijdens de inloopavond kunt u rechtstreeks in gesprek met mensen van de gemeente, woningcorporatie ZVH en Zorgroep Zaanstreek.

Contact

Mocht u van tevoren vragen hebben, kijk dan ook op www.jonkerjuffer.nl. Of neem contact op via een email aan jonkerjuffer@zvh.nl. U kunt ook bellen met Woningcorporatie ZVH: maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur via telefoon (075) 68 11 711 om een terugbelverzoek achter te laten.

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl