Nieuws

Hofwijk: twee vernieuwde speeltuinen en veel meer groen

Gepubliceerd op 7 juli 2020

Woensdag 1 juli werd de Hofwijk feestelijk geopend door Wethouder Openbare Ruimte en Sport, Gerard Slegers. Met de inbreng van inwoners én de kinderen uit de buurt is de wijk opgeknapt: twee vernieuwde speeltuinen en veel meer groen. Meer geur, kleur en beleving! Bekijk hieronder de film van de feestelijke opening.


Begin 2018 gaven een aantal enthousiaste buurtbewoners bij de gemeente aan dat ze mee wilden praten over het groen in de wijk. De buurtschouw die volgde, leverde veel ideeën en wensen op. Een aantal bijeenkomsten zorgde dat het plan voor Hofwijk concreter werd. De gemeente ondernam actie en plaatste plantenbakken, een bloemenlint en de boomspiegels zijn opgefleurd. Ook zijn er spelelementen vernieuwd en is er zitgelegenheid aan de wijk toegevoegd.

Meer geur, kleur en beleving in de wijk
De groep bewoners hebben er ook voor gezorgd dat het groen de afgelopen maanden grootschalig is aangepakt. De wensen van de bewoners zijn hierin meegenomen, namelijk het toevoegen van geur, kleur en beleving in de wijk. Dit is onder andere terug te zien in de plantenkeus. Zo zijn er fruitbomen geplant en is er beplanting speciaal voor de vlinder en de bij.

Wadi’s om water vast te houden 
Om te zorgen dat de velden droog blijven, zijn vijf wadi’s aangelegd. Dit is uniek in Zaanstad. Een wadi is een verlaagd gedeelte in het gras. Een wadi vangt regenwater tijdelijk op, waarna het langzaam in de bodem wegzakt. Het is dus een buffer bij extreme regenval en voorkomt wateroverlast.

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl