Nieuws

Ontwerpbestemmingsplan project Paltrok

Gepubliceerd op 1 april 2022

Het ontwerpbestemmingsplan van Project Paltrok ligt binnenkort ter inzage.  Het project in de Boerejonkerbuurt in Zaandam bevat 236 nieuwbouwwoningen, waarvan 73 voor sociale huur, 25 voor Betaalbare Koopwoningen Zaanstad (BKZ) en 73 vrije sector huurwoningen. De resterende woningen worden als koop en/of huur aangeboden.  

Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Wessel Breunesse: 'We zijn blij met deze waardevolle toevoeging aan de Boerejonkerbuurt. Hiermee leveren we een bijdrage aan het terugdringen van het woningtekort in onze stad. De toren op de hoek van de Scholtenstraat-Paltrokstraat wordt een gezichtsbepalend punt in de buurt. Doordat parkeren grotendeels binnen de gebouwen gebeurt, ontstaat er ruimte voor een mooie gemeenschappelijke daktuin, waar de bewoners van de zon en natuur kunnen genieten en elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast brengen we om rondom de gebouwen groen aan. Dit groen zorgt ervoor dat de bewoners meer privacy krijgen, de buurt een groene uitstraling krijgt en regenwater kan worden opgevangen. Dat sluit goed aan bij onze uitvoeringsagenda klimaatadaptatie.’

De nieuwbouw bestaat uit twee complexen variërend in hoogte

Op de locatie staan nu nog twee verouderde bedrijfspanden. Het pand van Holleman wordt momenteel tijdelijk verhuurd. Het bedrijf Schoen is nog actief en hard bezig om op een nieuwe locatie haar bedrijf voort te zetten. De nieuwbouw bestaat uit twee complexen. De gebouwen krijgen verschillenden hoogten variërend van drie verdiepingen in het binnenstraatje tot de toren op de hoek van de Scholtenstraat-Paltrokstraat van 11 verdiepingen.

Planning en uitvoering

Om de realisatie van het bouwplan mogelijk te maken moet het bestemmingsplan worden aangepast.  Binnenkort ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Omwonenden en andere belanghebbenden hebben dan zes weken de tijd om te reageren op de inhoud. Alle opmerkingen, vragen en suggesties zijn welkom. Op 21 april 2022 wordt een inloopbijeenkomst georganiseerd en kunnen er ook vragen worden gesteld over de plannen. De locatie en tijd worden nog gecommuniceerd via deze website. De start van de nieuwbouw staat gepland voor begin 2023, de oplevering van de woningen verwachten we in 2024. 

Illustratietekening van project Paltrok gezien vanaf de rotonde.

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl