Nieuws

Oversteek Doctor H.G.Scholtenstraat verbetert Aldi en Lidl beter bereikbaar

Gepubliceerd op 15 juli 2020

Tijdens een buurtwandeling in Kogerveld kwam naar voren dat de oude oversteek als onveilig werd ervaren. De nieuwe inrichting is voor alle weggebruikers een verbetering. De oversteek werd op 9 juli geopend en weer in gebruik genomen.

Veilige oversteek

Om te zorgen voor een veilige oversteek werden er vluchtheuvels aangelegd in de middenberm én bij de inrit van de supermarkten. Daardoor ontstaat de mogelijkheid om in gedeeltes veilig de weg over te kunnen steken. Voertuigen en fietsers hebben nu een apart gedeelte op de weg, ook wel opstelstroken genoemd, om over te kunnen steken. Ook de weg zelf is zo aangepast, dat deze een afremmend effect heeft op de snelheid van voertuigen. En de verlichting is eerder al verbeterd, er zijn nieuwe lantaarnpalen geplaatst.

Voor voetgangers is er een voetpad aangelegd tussen de supermarkten en het viaduct. Zo kunnen voetgangers straks vanuit elke richting, hun weg op een voetpad vervolgen.

De inrit van de Aldi en de Lidl is breder gemaakt, zodat er voor voertuigen meer ruimte komt om de parkeerterreinen op- en af te kunnen rijden. 

In het filmpje hieronder vertelt Flip Hoedemaker van adviesteam Kogerveldwijk meer over de oversteek:


Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl