Hondemanstraat

Rochdale maakt plannen voor nieuwbouw sociale huurwoningen


Rochdale is bezig met een plan voor vernieuwing hun 59 sociale huurwoningen aan de Hondemanstraat, Boerejonkerstraat, Oostzijde en Slachthuisstraat in Zaandam. De huidige woningen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom kiest Rochdale voor nieuwbouw. Daarmee kunnen ze betere kwaliteit woningen maken. Wo­ningen die geschikt zijn voor de verschillende groepen huurders, jong en oud. Ook willen ze dat de huidige huurders kunnen terugkeren in de nieuwbouw. 

Het nieuwbouwplan in de Boerejonkerbuurt bevat ongeveer110 sociale huurwoningen. Het gaat vooral om appartementen met twee of drie kamers en enkele eengezinswoningen. De nieuwe woningen krijgen in de huidige plannen rode, schuine daken. Ze lijken dus op de oude woningen. Ze zijn wel op veel plekken één verdieping hoger. Zo kunnen er meer mensen wonen.

Gedeelde tuin en ruimte voor parkeergarage

Nu liggen er tussen de woningen nog privé tuintjes. Op die plek komt een gedeelde tuin. Daar omheen komen kleine tuintjes voor bewoners. Onder het binnenterrein komt een parkeergarage. 

Haalbaarheid wordt onderzocht

Op dit moment onderzoekt Rochdale samen met gemeente Zaanstad de haalbaarheid van hun plannen. Passen de nieuwe woningen in de bestaande Boerejonkerbuurt? Wat is de meest gewenste architectuur en verschijningsvorm van de nieuwe woningen? Hoe hoog kan de nieuwe bebouwing worden? Is het mogelijk om een deel van de woningen te behouden en te renoveren? Komen er voldoende parkeerplaatsen?

Wilt u meer weten over het project? Kijk dan op de webpagina over de Boerejonkerbuurt van Rochdale:
Boere Jonkerbuurt - Rochdale 

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl