Nieuws

Kap bomen Hoornseveld

Gepubliceerd op 3 maart 2021
Afbeelding
We zijn druk bezig met de plannen voor het vernieuwde Sportpark Hoornseveld. Het sportpark krijgt vanaf 2024 nieuwe voetbalvelden, tennisbanen en padelbanen. Ook verhuist zwembad De Slag naar het nieuwe sportpark. 
Om het gebied klaar te maken voor de toekomst moeten we helaas 576 van de 1288 bomen kappen. Hiervoor is een omgevingsvergunning aangevraagd. We planten alle gekapte bomen op het sportpark zelf terug.

Waarom kappen we deze bomen?

  • Ruim 130 bomen zijn in zeer slechte staat. Dat kan gevaarlijk zijn. Bij harde wind kunnen ze omvallen of grote takken verliezen. Ook staat een aantal bomen op een plek waar ze niet goed uit kunnen groeien tot sterke, grote bomen. Zo staat een aantal bomen bijvoorbeeld in teerhoudend asfalt.
  • We moeten ruimte maken voor de (aanleg van de) nieuwe sportvelden en voor zwembad De Slag. Voor de aanleg van de sportvelden gelden bepaalde eisen. Zo moeten we bij de aanleg rekening houden met de meest voorkomende windrichting.

We hebben er alles aan gedaan om het aantal te kappen bomen zoveel mogelijk te beperken. Het waterpeil op het sportpark is laag. Bij bouwwerkzaamheden is het gebruikelijk dat de grond wordt opgehoogd. Mede vanwege het bosachtige karakter van het sportpark is hier niet voor gekozen. Ophoging zou zorgen voor extra bodemdruk. Dan zou het waterpeil stijgen en veel bomen het niet overleven. Daarom kiezen we ervoor om de grond niet op te hogen. Ook bij de keuze van de plek voor het zwembad is goed naar bomen gekeken. Door de keuze voor deze locatie hoeven we zo min mogelijk te kappen. 

Lees meer over de kap van de bomen op buitengewoon.zaanstad.nl

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl