Nieuws

Contouren paviljoens zichtbaar op Sportpark Hoornseveld

Gepubliceerd op 9 september 2022

Het huidige Sportpark Hoornseveld verandert in een nieuw, multifunctioneel sportpark met verschillende verenigingen. In februari gingen de eerste palen de grond in en intussen zijn de contouren van de nieuwe paviljoens voor korfbalvereniging ZKV en tennisvereniging TopZ zichtbaar. De ontwerpen zijn van architectenbureau Nunc en bouwbedrijf Jan Vet doet er alles aan om de paviljoens op tijd klaar te hebben.

Omdat het nabijgelegen sportpark Oostzijderveld plaats gaat bieden aan een nieuwe woonwijk, zijn voetbalvereniging Zaanlandia en tennisvereniging De Gouw een samenwerking gestart met respectievelijk FC Zaandam en LTVZ. Deze verenigingen gaan verder als ZVC’22 en TopZ. Korfbalvereniging ZKV schuift een stukje op. Zij kunnen al gebruik maken van hun nieuwe kunstgrasvelden. 

Op het sportpark komen ook 5 nieuwe voetbalvelden waarvan 2 mini arena’s. Er komen twaalf nieuwe tennisbanen en vier padelbanen. Ook schietsportvereniging Zaanstad en de Saense Handboog Skutters zijn gevestigd op Sportpark Hoornseveld. Het nieuwe zwembad De Slag krijgt een plek midden op het sportpark. 

De voorbereidende werkzaamheden voor het aanleggen van de infrastructuur voor het sportpark gaan dit najaar van start. Wil je meer weten over de werkzaamheden voor het sportpark Hoornseveld? Kijk dan op buitengewoon.zaanstad.nl bij de projecten in Zaandam.

Contouren zichtbaar van paviljoens voor korfbalvereniging ZKV en tennisvereniging TopZContouren zichtbaar van paviljoens voor korfbalvereniging ZKV en tennisvereniging TopZContouren zichtbaar van paviljoens voor korfbalvereniging ZKV en tennisvereniging TopZ

Contouren zichtbaar van paviljoens voor korfbalvereniging ZKV en tennisvereniging TopZ (klik op de foto om deze te vergroten)

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl