Jonker Juffer

Plannen ZVH voor nieuwbouw met 90 sociale huurwoningen


De bedrijfsgebouwen aan de Jufferstraat, de Dr. H.G. Scholtenstraat en het Jonkerplantsoen worden vervangen door een gebouw met 104 woningen. De nieuwbouw krijgt 90 sociale huurappartementen van woningcorporatie ZVH. De helft van de sociale huurappartementen is voor ouderen met een zorgvraag. 14 woningen worden koopwoningen. Aan de Dr. H.G. Scholtenstraat komt bijna 1.000 m2 aan maatschappelijke voorzieningen op de begane grond.

ZVH is eigenaar van de huidige bedrijfsgebouwen. Deze bebouwing wordt vervangen door een bouwblok dat wisselt in hoogte, van 3 tot 7 bouwlagen. De nieuwbouw krijgt circa 90 sociale huurwoningen (appartementen) en 14 koopwoningen (stadshuizen). Parkeren gebeurt uit het zicht, op het binnenterrein onder een groene overkapping. Aan de H.G. Scholtenstraat komen op de begane grond naar verwachting een medische voorziening en een buurtkamer die wordt gerund door Zorggroep Zaanstreek en die ook voor u als omwonende interessant kan zijn.

Bestemmingsplan onherroepelijk verklaard

Deze plannen van ZVH zijn niet mogelijk binnen het huidige bestemmingsplan. Daarom heeft de gemeenteraad op 13 oktober 2022 besloten om een nieuw bestemmingsplan voor deze locatie vast te stellen.

Van 27 oktober tot en met 7 december lag het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage voor beroep. Er is in deze periode geen beroep ingediend, waarmee het bestemmingsplan onherroepelijk is verklaard.  ZVH zal een omgevingsvergunning gaan aanvragen voor het nieuwe gebouw.

Het vastgestelde bestemmingsplan kunt u  via de website zaanstad.nl (zoekterm Jonker Juffer) inzien. 

Het Ruimtelijk Programma van Eisen (september 2020) voor de plannen is vastgesteld en de anterieure overeenkomst met ZVH is in juli 2021 getekend. Start sloop van de huidige bebouwing is gepland in 2023, oplevering woningen in 2024.

Meer informatie over het plan is te vinden op: Home - www.jonkerjuffer.nl  


Schets plan Jonker Juffer

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl