Nieuws

Aanpassen oversteek Aldi en Lidl

Gepubliceerd op 20 mei 2020

De oversteek vanuit de wijk richting de supermarkten, wordt door de buurt als onveilig ervaren. Dit kwam naar voren tijden de buurtwandeling in Kogerveld. Ook de inrit van de supermarkten kon worden verbeterd. De gemeente en de supermarkten zijn daarom met elkaar in overleg gegaan om deze oversteek en inrit samen aan te passen.

Veilige oversteek
Om te zorgen voor een veilige oversteek worden er vluchtheuvels aangelegd in de middenberm én bij de inrit van de supermarkten. Daardoor ontstaat de mogelijkheid om in gedeeltes veilig de weg over te kunnen steken. Daarbij krijgen voertuigen en fietsers een apart gedeelte op de weg, opstelstroken, om over te kunnen steken. Ook de weg zelf wordt zo aangepast, dat deze een afremmend effect heeft op de snelheid van voertuigen. En de verlichting is eerder al verbeterd, er zijn nieuwe lantaarnpalen geplaatst.

Voor voetgangers wordt er een voetpad aangelegd tussen de supermarkten en het viaduct. Zo kunnen voetgangers straks vanuit elke richting, hun weg op een voetpad vervolgen.

De inrit van de Aldi en de Lidl zal breder worden gemaakt, zodat er voor voertuigen meer ruimte komt om de parkeerterreinen op- en af te kunnen rijden. Daarvoor worden twee bomen, esdoorns, verplaatst. Deze worden herplant op de hoeken van de nieuw inrit.

Start werkzaamheden half juni
De werkzaamheden om de aanpassing te realiseren, vinden half juni plaats en zullen ongeveer 2 weken duren. Er zal in die periode wat verkeershinder zijn, maar we nemen maatregelen. Zo zal de Lidl tijdens de werkzaamheden gesloten zijn en een deel van het verkeer zal via de parkeerplaats van de Lidl worden omgeleid. Met verkeersborden zal de omleiding worden aangegeven.

Ook werken we soms in de avonden en nacht door en uiteraard houden we dan rekening met geluidsoverlast. We hopen daarmee de verkeershinder te beperken en zo kort mogelijk te laten duren.

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl