Nieuws

Terugblik bewonersbijeenkomst nieuwe locatie OBS Kogerveld

Gepubliceerd op 29 september 2021

Op woensdag 7 juli 2021 was er een bewonersbijeenkomst over de nieuwe locatie voor de Kogerveldschool. De Kogerveldschool is namelijk aan vervanging toe. Op de huidige plek kan de school door de hoogspanning niet uitbreiden of herbouwen. De gemeente zoekt daarom samen met het schoolbestuur naar een nieuwe plek, liefst in de Kogerveldbuurt.

Voorlopige voorkeurslocatie en vervolgonderzoek

Uit vooronderzoek kwam het veld aan de kruising Veldbloemenweg/Hondsdrafweg naar voren als meest geschikte locatie in de Kogerveldbuurt. Tijdens de bewonersbijeenkomst hebben we de omwonenden van het grasveld verteld waarom deze plek de voorlopige voorkeurslocatie is.

Naar aanleiding van deze bewonersbijeenkomst zijn we gestart met een vervolgonderzoek naar de grootte van de school en twee extra locaties: Jagersveld aan het Klaverpad en de nieuwbouw in Oostzijderpark fase 2.

We ronden binnenkort het vervolgonderzoek af. Daarna nodigen we alle betrokkenen uit de Kogerveldwijk uit voor een tweede bewonersbijeenkomst. Daar zullen we de resultaten van het vervolgonderzoek bespreken.

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl