Nieuws

Hoogste punt bereikt van modulair appartementengebouw

Gepubliceerd op 7 maart 2024
Afbeelding

Vastgoed- en gebiedsontwikkelaars Timpaan en Ontwikkeladviseur vierden deze week dat Blok F, een gebouw met daarin 73 sociale huurappartementen voor woningcorporatie Rochdale, het hoogste punt heeft bereikt. De feestelijke bijeenkomst werd bijgewoond door wethouders Wessel Breunesse (Gebiedsontwikkeling) en Harrie van der Laan (Wonen) van de gemeente Zaanstad.

Duurzaam, modulair en sociaal

In het gebouw komen studio’s en twee-kamer-appartementen voor de sociale huur. Ook komen er 20 woningen voor ‘Kamers met Kansen’. Deze appartementen zijn bedoeld voor jongeren die na een zorgvraag of moeilijke thuissituatie (weer) op eigen benen gaan staan. Zij krijgen daarbij extra ondersteuning. Blok F wordt een duurzaam gebouw met veel gezamenlijke plekken waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten, zoals een dakterras en een wasruimte. Het complex wordt gebouwd met een modulair bouwsysteem. Op die manier kunnen er snel en efficiënt duurzame woningen gebouwd worden voor iedereen, met een hoge kwaliteit en zo min mogelijk afval. Het gebouw ligt op een prachtige locatie binnen Oostzijderpark, in het toekomstige park dat dwars door de gebiedsontwikkeling loopt. Het ontwerp is van Rudy Uytenhaak + partners architecten.  

Wethouders Breunesse en Van der Laan: “Gezien de woningnood is het ontzettend belangrijk dat er meer betaalbare woningen komen. Dit project levert hier een bijdrage aan. Er wordt volop gebouwd, gewoond en gewerkt op Oostzijderpark. Naast het toevoegen van meer woningen, komen er in deze nieuwe wijk extra voorzieningen zoals een school. Het naastgelegen sportpark Hoornse Veld met daarop het nieuwe zwembad De Slag is ook volop in ontwikkeling. Dit is straks een groene en vooral natuurinclusieve wijk in wording waar we enorm trots op zijn en waar veel mensen straks prettig kunnen wonen.”

Eric Nagengast, directeur vastgoed Rochdale: “Een droomproject dat we modulair, dus snel konden realiseren. Helemaal volgens planning. Oostzijderpark is een fijne buurt aan het worden, voor een gemêleerde groep bewoners. Echt Rochdale.”

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl