Tweede basisschool Kogerveldwijk

Onderzoek naar locatie tweede basisschool 


De Kogerveldwijk gaat de komende jaren flink groeien. Tot 2030 worden er ongeveer 2.500 woningen bijgebouwd. Naast extra woningen zijn er ook extra maatschappelijke voorzieningen nodig in de Kogerveldwijk, zoals een basisschool. 

Op basis van 2.500 extra woningen en het verwachte aantal leerlingen heeft de gemeente berekend dat er nog één extra nieuwe basisschool nodig is in de Kogerveldwijk. Dit gaat niet om de bestaande Kogerveldschool, die verplaatst gaat worden naar Oostzijderpark fase 2 en daar uitgebreid wordt, maar om een extra nieuwe school.

Vanuit het schoolbestuur van Agora is, in overleg met de andere schoolbesturen, een aanvraag bij het Rijk ingediend voor het realiseren van een nieuwe basisschool (deze school gaat waarschijnlijk de Egelantier-school heten) in de Kogerveldwijk. Voor deze nieuwe school dient nog wel een locatie gevonden te worden.

De gemeente is nu samen met het schoolbestuur van Agora een zoektocht gestart naar een locatie voor de nieuwe basisschool in de Hofwijk of Boerejonkerbuurt. De nieuwe school krijgt ongeveer 400 leerlingen. Hiervoor is een perceel nodig met een grootte van minimaal 3.000 m2. Het schoolbestuur van Agora heeft aangegeven de nieuwe school te willen gaan bouwen en gebruiken.

Kijk ook op de website van Agora: Nieuwe school (agora.nu) 


Verslagen en documenten


Op 18 januari werd een eerste informatiebijeenkomst gehouden. Via onderstaande link kunt u het verslag lezen.

20230118 Participatiebijeenkomst Basisschool Agora.pdf

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl