Nieuws

Officieel startschot voor nieuwbouwproject Oostzijderveld

Gepubliceerd op 16 december 2020

Deze week gaf de ontwikkelcombinatie Oostzijderpark BV (Timpaan en Ontwikkeladviseur) het officiële startschot van nieuwbouwproject Oostzijderpark te Zaandam. Op de voormalige sportvelden komen ruim 500 woningen. Bij de gelegenheid was er een speciale rol voor de Voedselbank Zaanstreek.

De start van het nieuwbouwproject ging gepaard met het onthullen van het bouwbord en een mooie maatschappelijke bijdrage met een kerstbomenactie en een donatie aan de Voedselbank ter waarde van € 30.000,-. Vanaf de locatie hebben medewerkers van Timpaan, Ontwikkeladviseur en bouwer Heddes Bouw & Ontwikkeling kerstbomen afgezaagd, verpakt en thuisbezorgd bij de cliënten en vrijwilligers van de Voedselbank Zaanstreek. Hiermee willen ze de cliënten van de Voedselbank een hart onder de riem steken in een lastige periode en de vrijwilligers in het zonnetje zetten voor hun tomeloze inzet. 

Wethouder Songül Mutluer: “Een prachtige actie van onze projectpartners! Zeker in deze lastige tijd verdienen de Voedselbank, haar cliënten en de vrijwilligers extra aandacht en waardering. Naast deze actie ben ik erg blij met de start van het bouwproject. Met 500 woningen voor jong en oud, in een klimaatbestendige wijk met veel groen, dichtbij het station. En specifiek voor Zaanse starters biedt het project ook nog Betaalbare Koopwoningen Zaanstad (BKZ) en Kamers met Kansen voor kwetsbare jongeren.” 

Planning Oostzijderpark

Van de in totaal 500 woningen bestaat 30% uit sociale huur. Fase 1 bestaat uit de eerste twee bouwblokken, met daarin 171 vrije sector huurappartementen, waarvan 10% middeldure huurwoning en 24 koopappartementen. De woontoren met huurappartementen, horeca en een parkeergarage, wordt naar verwachting in de zomer van 2023 opgeleverd. Hiervoor is recent de samenwerkingsovereenkomst getekend met belegger MN. In 2021 start de verkoop van verschillende fases van Oostzijderpark, waarvan de 24 koopappartementen als eerste aan de beurt zijn. Geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven kunnen zich opgeven voor de digitale nieuwsbrief via www.oostzijderpark.nl

Straatnamen vernoemd naar voorvechters

In de nieuwe wijk Oostzijderpark komen tien nieuwe straten, die vernoemd worden naar voorvechters van gelijke rechten. Wethouder Wessel Breunesse: ‘We geven als college op deze manier graag invulling aan de raadsmotie Regenboogwijk. Zes van de tien personen naar wie we de straten vernoemen, hebben een link met de Zaanstreek. Ik ben er trots op dat we op deze manier deze mensen kunnen eren.”  Klik hier voor de 10 straatnamen

Foto (Timpaan): van links naar rechts Jethro van Veen (Ontwikkeladviseur), Ingeborg de Jong (Timpaan) en Hans Brinkhuis (Voedselbank Zaanstreek)

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl