Nieuws

Broedplaats De Hellema werkt samen met theatermakers en horecavedetten

Gepubliceerd op 29 maart 2021

Theater, voorstellingen, concerten, exposities en ontmoetingen plus een hapje en een drankje. Het Motorblok, bestaande uit professionele theatermakers en horeca-vedetten, ontwikkelt binnen Broedplaats De Hellema in de Kogerveldwijk, de komende maanden een culturele hotspot met laagdrempelige horeca.

Het Motorblok biedt hiermee een welkome aanvulling op de nog schaarse aanwezigheid van ontmoetingsplekken en horeca in de wijk. De plannen van Het Motorblok en De Hellema maken de woon- en werkomgeving in Kogerveldwijk aantrekkelijker. 

De programmering van het Motorblok sluit aan op buurtinitiatieven als spelletjesavonden en taallessen. Het Motorblok geeft tevens als productiehuis een stevige impuls aan het bestaande culturele aanbod in Zaanstad: maak, uitprobeer & ontwikkelplek voor (jonge) professionele makers en buurtbewoners. Het Motorblok is een samenwerking tussen theatergroep Kat op het Spek en ervaren horeca-ondernemers. De horeca wordt simpel maar krachtig; hoge kwaliteit, lage prijs en geen opsmuk.

Theatergezelschap Kat op het Spek ziet hiermee een lang gekoesterde wens voor de ontwikkeling van een multifunctioneel productiehuis werkelijkheid worden. Thijs Prein: “Zaanstad heeft nog dat rauwe, dat interessante rafelrandje waar grote steden vaak ten onrechte prat op gaan. Hier is nog alles mogelijk”

Gemeente Zaanstad ziet in Het Motorblok het belang om oude en nieuwe bewoners van een wijk in ontwikkeling te verbinden. Om de plannen van Het Motorblok in De Hellema te realiseren investeert Zaanstad een eenmalige bijdrage van 125.000 euro. Hiermee stelt zij Het Motorblok en Broedplaats de Hellema in staat hier een mooie multifunctionele ontmoetingsplek van te maken voor de buurt. Overige bijdragen komen van de initiatiefnemers zelf en sponsoren.

Neem ook een kijkje op:
Broedplaats De Hellema » Creatieve Vrijplaats Zaanstad 

katophetspek – Theater – Literatuur – Ontmoeting


Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl