Nieuws

Blog: Groeten uit Kogerveldwijk

Gepubliceerd op 12 september 2022

'Zie ik u op de Informatiemarkt Kogerveldwijk op zaterdag 24 september? Ik ben namelijk heel benieuwd naar uw ideeën over de toekomst van Kogerveld! 

De wijk Kogerveld is in ontwikkeling. Er komen 3.000 nieuwe woningen, met een mix van huur en koop, in alle prijsklassen. In Kogerveld kun je wonen, werken, recreëren, ontspannen en ontmoeten. Genoeg groen en water zorgt voor ontspanning en plezier. Voorzieningen zoals een basisschool, kinderdagverblijf, supermarkt, huisartsenpost en het sportveld zijn en blijven op loopafstand en worden soms zelfs uitgebreid of vernieuwd. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwbouw van Zwembad De Slag op Sportpark Hoornseveld.

Een gaaf vooruitzicht voor een unieke wijk. De wijk Kogerveld ligt op steenworp van het centrum Zaandam en is goed bereikbaar met de trein en auto. Alle vier de woonbuurten, Kogerveldbuurt, Oostzijderpark, Hofwijk en de Boerejonkerbuurt liggen aan de Zaan of de Gouw. Er is dus altijd water en groen in de buurt. Langs de Zaan is de industriële geschiedenis goed zichtbaar in de Boerejonkerbuurt en Hofwijk. In sportpark Hoornse Veld en het Jagersveld is volop ruimte voor sport en ontspanning. 

Ik kan eigenlijk heel lang praten over alle nieuwe, gave ontwikkelingen in Kogerveld. Over de geschiedenis én de toekomst van Kogerveld. Over alles wat Kogerveld zo typisch Kogerveld maakt. Heel leuk, maar ook spannend. Maar ik laat liever jullie aan het woord: de (toekomstige) bewoners van Kogerveld. Jullie maken namelijk Kogerveld tot wat het is. Hoe kijken jullie naar de toekomst van Kogerveld? Wat zou jij op een kaartje schrijven met de groeten uit Kogerveld? Waar maak je je zorgen over? En waar kijk je juist naar uit? Ik hoor graag wat jullie te zeggen hebben op de Kogerveldwijkmarkt op zaterdag 24 september.'

Marion is, samen met wijkmanager Martine Koppe, zaterdag 24 september op de informatiemarkt aanwezig.


Marion de Haan is namens de ontwikkelende partijen kwartiermaker. Zij helpt met gezamenlijke onderwerpen die in alle bouwprojecten spelen. Tijdens het ‘platform gebiedsontwikkeling Kogerveld’ bespreken zij 1x in de 5 weken wat er speelt en hoe ze met de nieuwe projecten bij kunnen dragen aan een fijne wijk. De wijk Kogerveld bestaat uit de woonbuurten: Kogerveldbuurt, Oostzijderpark, Hofwijk en Boerejonkerbuurt.

Wil je Marion nu al een vraag stellen? Stuur haar dan een email via kogerveldwijk@zaanstad.nlMartine Koppe is wijkmanager voor de Kogerveldwijk en Zaandam Noord. Wijkmanagers onderzoeken wat er in hun wijk speelt en kijken samen met bewoners en organisaties naar wat er moet gebeuren om de wijk te verbeteren. 

De wijkmanagers bouwen netwerken en onderhouden relaties binnen de wijk of stad.  Als het nodig is, ondersteunen ze plannen en ideeën van bewoners en ondernemers. Zo proberen ze bij te dragen aan de samenhang in de wijk en in Zaanstad.  

Heb je een idee voor je wijk of voor Zaanstad? Of help je hulp nodig bij jouw plan ? Stuur mij dan een email: m.koppe@zaanstad.nl

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl