Nieuws

Wat gebeurt er in de Kogerveldwijk?

Kogerveld in woord en beeld

Gepubliceerd op 21 december 2022

In Kogerveld worden ruim 2.500 woningen gebouwd. De wijk is volop in ontwikkeling. Er komen veel bouwprojecten bij en dus ook veel nieuwe inwoners. Geïnteresseerden in een nieuwbouwwoning zijn benieuwd wat voor wijk Kogerveld is. Bouwende partijen vertellen dan dat de wijk een eigen NS-station heeft, welke buurten er zijn en dat alle buurten aan het water liggen van de Zaan of de Gouw. 

Lees verder

Bestemmingsplan Slachthuisstraat 67 en 67A ter inzage 

Gepubliceerd op 20 december 2022

De gemeenteraad heeft 1 december besloten het bestemmingsplan Slachthuisstraat 67 en 67A vast te stellen. Het gaat om maximaal 164 huurwoningen, waarvan 30% sociale huur, 30% middeldure huur en 40% bestemd is voor de vrije sector. Het bestemmingsplan ligt nog tot met met 18 januari 2023 ter inzage. 

Lees verder

Voorlopige voorkeurslocatie camperplaatsen

Gepubliceerd op 20 december 2022

De voorlopige voorkeurslocatie voor een camperplaats is de speeltuin aan de Doctor H.G. Scholtenstraat. Dit is het resultaat van een onderzoek naar de haalbaarheid en wenselijkheid van drie zoeklocaties. Onderdeel van dit onderzoek was een  drukbezochte bijeenkomst in september dit jaar.  Onder andere de toegankelijkheid van het gebied en de afwezigheid van woningen in de omgeving gaven de doorslag.

Lees verder

Bestemmingsplan Slachthuisstraat 67 en 67A naar gemeenteraad

Gepubliceerd op 9 november 2022

Het college van burgemeester en wethouders is akkoord met het bestemmingsplan Slachthuisstraat 67 en 67a in Zaandam. Het gaat om plannen voor maximaal 164 huurwoningen, waarvan 30% sociale huur, 30% middeldure huur en 40% vrije sectorhuurwoningen.

Lees verder

Jonker Juffer, bestemmingsplan ter inzage voor beroep

Gepubliceerd op 27 oktober 2022

Voor de locatie Jonker Juffer in de Boerejonkerbuurt heeft woningcorporatie ZVH plannen voor herontwikkeling. Het gaat om het perceel tussen de Dr. H.G. Scholtenstraat, Jufferstraat, Jonkerplantsoen en de Aldi. De bestaande bebouwing gaat gesloopt worden en vervangen door nieuwbouw. Er komen maximaal 104 woningen, waarvan 14 eengezinswoningen in de koopsector en 90 sociale huurwoningen. Deze plannen van ZVH zijn niet mogelijk binnen het huidige bestemmingsplan. Daarom heeft de gemeenteraad op 13 oktober 2022 besloten om een nieuw bestemmingsplan voor deze locatie vast te stellen.

Lees verder

Twee bestemmingsplannen voor de Kogerveldwijk: 340 nieuwe woningen

Gepubliceerd op 22 september 2022

Het college van B&W is akkoord gegaan met de bestemmingsplannen voor de Jonker Juffer en Paltrok, beide in de Boerejonkerbuurt als onderdeel van de Kogerveldwijk. Wethouder Wessel Breunesse: ‘Dit is een mooie stap in de transformatie van de Boerejonkerbuurt naar een fijne plek om te wonen en te werken. In beide gebieden is veel aandacht voor een groene omgeving en klimaatadaptatie’. Het college legt de bestemmingsplannen voor aan de gemeenteraad. Eerder lagen de plannen ter inzage.

Lees verder

Blog: Groeten uit Kogerveldwijk

Gepubliceerd op 12 september 2022

'Zie ik u op de Informatiemarkt Kogerveldwijk op zaterdag 24 september? Ik ben namelijk heel benieuwd naar uw ideeën over de toekomst van Kogerveld! 

Lees verder

Informatiemarkt Kogerveldwijk 24 september 2022

Gepubliceerd op 12 september 2022

De Kogerveldwijk gaat flink veranderen. Misschien ook bij u in de buurt. Er komen 2.500 nieuwe woningen bij in de verschillende buurten en er komt meer en beter openbaar vervoer. Ook komen er nieuwe voorzieningen als scholen, ontmoetingsplekken en een vernieuwd sportpark.

Lees verder

Locatieonderzoek camperplaatsen

Gepubliceerd op 12 september 2022

Op dinsdag 27 september wordt een bijeenkomst georganiseerd over het locatieonderzoek naar camperplaatsen. De bijeenkomst wordt gehouden tussen 19.00 uur en 21.00 uur in Buurtcentrum De Bovenkruier aan de Drielse Wetering 49 te Zaandam. De presentatie begint om 19.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst hoopt de gemeente meer inzicht te krijgen over de kansen en risico's die er zijn voor de drie overgebleven camperplaatsen uit het onderzoek.

Lees verder

Hoogste punt Oostzijderpark in Zaandam

Gepubliceerd op 9 september 2022

Op donderdag 7 september is met het plaatsen van de dakranden op de woontoren in Blok A van project Oostzijderpark in Zaandam, het hoogste punt van dit project bereikt. Een bijzondere mijlpaal voor het bouwproject. 

Lees verder

Contouren paviljoens zichtbaar op Sportpark Hoornseveld

Gepubliceerd op 9 september 2022

Het huidige Sportpark Hoornseveld verandert in een nieuw, multifunctioneel sportpark met verschillende verenigingen. In februari gingen de eerste palen de grond in en intussen zijn de contouren van de nieuwe paviljoens voor korfbalvereniging ZKV en tennisvereniging TopZ zichtbaar. De ontwerpen zijn van architectenbureau Nunc en bouwbedrijf Jan Vet doet er alles aan om de paviljoens op tijd klaar te hebben.

Lees verder

Start inschrijving 10 BKZ Starterswoningen Oostzijderpark

Gepubliceerd op 1 september 2022

Gemeente Zaanstad heeft een pakket aan maatregelen voor betaalbare koopwoningen geïntroduceerd. Een van deze maatregelen is het BKZ Startersmodel, oftewel Betaalbare Koopwoningen Zaanstad.  Voor de appartementen geldt een inkomensgrens en inschrijvers dienen starter op de koopwoningmarkt te zijn. Inwoners van Zaanstad die een sociale huurwoning achterlaten hebben voorrang. In het project Oostzijderpark worden 10 BKZ starterswoningen gerealiseerd. De inschrijving voor deze 10 BKZ Starterswoningen start donderdag 1 september en loopt tot donderdag 15 september 12 uur.   

Lees verder

Plannen Slachthuisstraat 67/67A ter inzage, inloop 30 augustus

Gepubliceerd op 12 juli 2022

Van 18 augustus tot en met 28 september 2022 liggen het ontwerpbestemmingsplan Slachthuisstraat 67 en 67A en de hierbij behorende stukken ter inzage. De plannen gaan over de locatie Slachthuisstraat 67/67A in het noordelijk deel van de Boerejonkerbuurt. Er komen ongeveer 160 huurwoningen, waarvan 30% sociaal, 30% middelduur en 40% in de vrije sector. Ook is er ruimte voor ongeveer 300 m2 aan maatschappelijke voorzieningen op de begane grond aan de Dr. H.G. Scholtenstraat.

Lees verder

Terugblik inloopbijeenkomst Hofwijk Noord fase 1

Gepubliceerd op 10 juli 2022

Op dinsdag 21 juni was er in de Jozefkerk in Zaandam een inloopbijeenkomst voor bewoners, ondernemers en andere belangstellenden over het ontwerpbestemmingsplan Hofwijk Noord fase 1 (project Kan aan de Zaan). De inloopbijeenkomst was druk bezocht. Bewoners en ondernemers konden vragen stellen en op informatiepanelen lezen wat de plannen zijn voor de nieuwe buurt.

Lees verder

Plannen Slachthuisstraat 67/67A een stap verder

Gepubliceerd op 23 juni 2022

159 huurwoningen, waarvan 30% sociale huur, 30% middeldure huur en 40% vrije sectorhuurwoningen. Dat zijn de plannen van Slachthuisstraat Ontwikkeling C.V., een combinatie van Koers Vastgoed en Blauwhoed, voor Slachthuisstraat 67/67A in de Boerejonkerbuurt. Wethouder Wessel Breunesse: ‘Dit is echt een voorbeeldproject: een pronkstuk voor de Boerejonkerbuurt. De oude schoolgebouwen worden gesloopt en vervangen door een gebouw dat grotendeels met hout wordt gebouwd. Er komt hier veel groen met oog voor klimaatadaptatie.

Lees verder

Ontwerpbestemmingsplan Kan aan de Zaan ter inzage t/m 20 juli

Gepubliceerd op 10 juni 2022

Het ontwerpbestemmingsplan Kan aan de Zaan in Hofwijk ligt ter inzage. Het plan bevat ongeveer 750 woningen in een gevarieerd aanbod van sociale huur, betaalbare koop, middeldure huur en vrije sector woningen. Er komt plek voor aantrekkelijke horeca in een parkrand aan het water, maatschappelijke voorzieningen en uitdagende speelplekken. 

Lees verder

750 woningen, horeca en groen in Kan aan de Zaan

Gepubliceerd op 31 mei 2022

De plannen om van het Kan Palen terrein in Hofwijk een woon- en werkgebied te maken, zijn deze maand een stap dichterbij gekomen. Het college van B&W stemde in met de plannen en gaf ze vrij voor inspraak. Wethouder Hans Krieger: ‘Met de ontwikkeling van Kan aan de Zaan ontstaat ruimte voor ongeveer 750 woningen in een gevarieerd aanbod van sociale huur, betaalbare koop, middeldure huur en vrije sector woningen. Er komt plek voor aantrekkelijke horeca in een parkrand aan het water, maatschappelijke voorzieningen en uitdagende speelplekken. Deze ontwikkeling moet een flinke impuls geven aan Hofwijk, een kwetsbare wijk met bijna alleen sociale woningbouw.’

Lees verder

Inloopbijeenkomsten project Hondemanstraat 17 mei 2022

Gepubliceerd op 9 mei 2022

Dinsdag 17 mei in de Bouldergym in Zaandam organiseert Rochdale twee inloopbijeenkomsten voor de vernieuwing van de Hondemanstraat. Eind van de middag of begin van de avond kunt u dan binnenlopen om het voorlopig plan voor de nieuwbouw te bekijken. Zij gaan daar graag met u over in gesprek. U kunt dan ook vragen stellen over de plannen voor de buurt.

Lees verder

Bruggen over de Gouw vernoemd naar verzetshelden

Gepubliceerd op 4 mei 2022

Gemeente Zaanstad heeft besloten om een aantal belangrijke verzetsstrijders te eren. Dat doet ze door negen bruggen in Zaandam te vernoemen naar verzetsmensen. Een van de bruggen wordt vernoemd naar Remmert Aten en Jaap Boll.

Lees verder

Inloopbijeenkomst nieuwbouwplan Paltrok 21 april 2022

Gepubliceerd op 14 april 2022

De locaties van Schoen en Holleman aan de Paltrokstraat in Zaandam gaan komende jaren veranderen in een mooie woonlocatie. Op donderdag 21 april wordt een inloopbijeenkomst georganiseerd over de verandering van de locatie. U bent van harte welkom om binnen te lopen tussen 16.30 en 20.00 uur.

Lees verder

Ontwerpbestemmingsplan Paltrok ter inzage t/m 25 mei 2022

Gepubliceerd op 14 april 2022

Om de realisatie van het bouwplan mogelijk te maken moet het bestemmingsplan worden aangepast. De ontwikkelaar heeft in goed overleg met de gemeente de bestemmingsplanwijziging, zodat woningbouw mogelijk wordt, voorbereid. Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 14 april ter inzage. 

Lees verder

Ontwerpbestemmingsplan project Paltrok

Gepubliceerd op 1 april 2022

Het ontwerpbestemmingsplan van Project Paltrok ligt binnenkort ter inzage.  Het project in de Boerejonkerbuurt in Zaandam bevat 236 nieuwbouwwoningen, waarvan 73 voor sociale huur, 25 voor Betaalbare Koopwoningen Zaanstad (BKZ) en 73 vrije sector huurwoningen. De resterende woningen worden als koop en/of huur aangeboden.  

Lees verder

Inloopbijeenkomst Milieueffectrapportage (MER)

Gepubliceerd op 3 maart 2022

De komende jaren gaat de Kogerveldwijk flink ontwikkelen en veranderen. Er wordt een nieuwe hoogstedelijke wijk gerealiseerd rondom Station Kogerveld, met meer en beter openbaar vervoer, maatschappelijke en commerciële voorzieningen, een prachtig sportpark en een divers woonmilieu. Het bestaande, deels verouderde en leegstaande bedrijvigheid transformeert naar een nieuwe levendige woonwijk.

Lees verder

Inloopavond Jonker Juffer 16 maart in Jozefkerk

Gepubliceerd op 3 maart 2022

De bedrijfsgebouwen aan het Jonkerplantsoen vervangen door een woningbouwproject met in totaal circa 102 woningen. Hier is grote behoefte aan in Zaandam. Omdat de bestemming wijzigt van bedrijven naar woningen, is er een wijziging van het Bestemmingsplan nodig. Op 15 februari jl. heeft het College van Burgemeester en Wethouders het concept hiervan vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak. Op woensdagavond 16 maart organiseert ZVH  in samenwerking met de gemeente Zaanstad een inloopavond.  
Lees verder

Inzage ontwerpbestemmingsplan Jonker Juffer

Gepubliceerd op 3 maart 2022
Het nieuwbouwplan Jonker Juffer in de Boerejonkerbuurt bevat 102 woningen: 90 sociale huur en 12 koopwoningen. Om te kunnen bouwen, moet eerst het bestemmingsplan worden aangepast. Het ontwerpbestemmingsplan hiervoor ligt vanaf 3 maart tot en met 13 april ter inzage. 
Lees verder
Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl