Nieuws

Wat gebeurt er in de Kogerveldwijk?

Interview met Wendy Appelman uit de Hofwijk

11 juli 2019
Wendy Appelman woont samen met haar zoon van 10 in Hofwijk. Toen zij er acht jaar geleden kwam wonen was de wijk nog redelijk, maar ze ziet het snel achteruit gaan. Ik kan me er aan blijven ergeren, dacht Wendy, of proberen er iets aan te doen.  Anderhalf jaar geleden is ze benaderd door de gemeente om mee te denken hoe de buurt kan verbeteren. Samen met een buurvrouw is zij toen gestart met een Facebookgroep: de Hofwijkgroep. Op die manier wil ze de mensen uit de buurt bij elkaar brengen en bewust maken dat het schoner en veiliger kan in de wijk. Wij vroegen Wendy hoe zij de toekomst ziet voor haar Hofwijk en waar zij zich zorgen over maakt.

Lees meer

foto van Wendy Appelman in de Hofwijk

Renovatie plantvakken en grasvelden Hof van Holland

10 juli 2019
Het groen tussen de laagbouwwoningen Hof van Holland is aan vervanging toe. Om het groen zo goed mogelijk in te kunnen richten, is in 2018 gevraagd naar de wensen van de omwonenden. De gemeente heeft een schetsontwerp gemaakt die nog verder moet worden uitgewerkt.

Maandagavond 8 juli werd onder een partytent midden op het gras van het binnenterrein Hof van Holland de tekeningen gepresenteerd. Op de tekeningen de plantvakken, bomen en wadi’s.  Nog geen compleet ontwerp, maar bedoeld om wensen op te halen en uitleg te geven. In dit ontwerp zijn de eerder opgehaald wensen uit 2018 meegenomen.

Lees meer

Werkzaamheden in de Kogerveldwijk

8 juli 2019
Van 15 juli tot en met 26 juli worden er werkzaamheden uitgevoerd in de Kogerveldwijk. Het gaat hierbij om werkzaamheden aan de Veldbloemenweg (bij nr. 19) en de kruising Veldbloemenweg met de Zwanebloemkade . Daar worden verhoogde plateaus aangebracht. En bij de school aan de Perzikkruidweg worden de letters  'SCHOOLZONE' in de bestrating aangebracht

Lees meer

Locaties afvalcontainers bekend

5 juli 2019
De locaties voor de afvalcontainers zijn definitief aangewezen. Bewoners in Kogerveldwijk hebben een brief ontvangen met het definitief aanwijsbesluit voor een containers voor restafval bij hen in de buurt. De verwachting is dat de containers in het najaar van 2019 worden geplaatst. Nadat deze container is geplaatst, ontvangen bewoners van HVC een afvalpas die geschikt is voor het gebruik van deze en de andere containers bij hen in de buurt.

Op www.afvalscheiden.zaanstad.nl vindt u meer informatie en tips hoe u afval zo goed mogelijk kan scheiden. Ook vindt u daar antwoorden op veel gestelde vragen.

afvalscheiden.zaanstad.nl

RCO De Hoofdzaak neemt zijn intrek in de Veldschuit

2 juli 2019 
Wethouder Natasja Groothuismink opende woensdag 26 juni de Veldschuit aan de Veldbloemenweg 6C. RCO De Hoofdzaak Zaanstad leidt o.a. Zaankanters op tot ervaringsdeskundigen die worden ingezet als onafhankelijke cliëntondersteuners (WMO). Inmiddels zijn er zo’n 50 vrijwilligers actief.

Lees meer

Een spetterende heropening van het Zilverschoonplein

1 juli 2019
Het zilverschoonplein is af! Zaterdag 29 juni was een spetterende heropening van het plein op een tropische middag. Wethouder Natasja Groothuismink heropende het opgeknapte plein en de vernieuwde fontein. Het plein is een mooie ontmoetingsplek om nieuwe mensen te leren kennen tijdens een potje jeu de boules en waar kinderen heerlijk kunnen spelen.

Lees meer

foto van feestelijke heropening Zilverschoonplein 29 juni 2019

Prullenbakkenkunst in strijd tegen zwerfafval onthuld

20 juni 2019
De Hofwijk oogt een stuk vrolijker, vooral de prullenbakken. Kinderen uit de Hofwijk maakten tekeningen om de prullenbakken in de wijk mee te versieren. Donderdagmiddag 20 juni werd deze bijzondere prullenbakkenkunst feestelijk onthuld.

Lees meer

Foto prullenbakkenkunst in Hofwijk

Pop up Buurtontmoeting in de Pro Patriastraat

16 juni 2019
Zin in een kopje koffie met de buren? Woensdag 19 juni tussen 19:00 en 20:30 uur bent u welkom bij de eerste pop up buurtontmoeting in de Hofwijk. Tussen de complexen ter hoogte van de hoek met het Hof van Holland staat een kopje koffie of thee klaar. Een goed moment om bij te praten en ervaringen over het leven in de buurt te delen.

Ik heb een vraag

Foto kopje koffie

Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen op Oostzijderveld?

12 juni 2019
Op 25 juni 2019 is in de brandweerkazerne aan het Prins Bernhardplein 112 een inloopbijeenkomst.
Tussen 17:00 en 20:00 uur kunt u naar binnen lopen om een blik te werpen op het voorlopig ontwerp. Ook kunt u er vragen stellen aan de makers van het plan en over het bestemmingsplan dat in voorbereiding is.

Lees meer

tekening van het nieuwbouwproject Oostzijderpark

Kinderen zetten prullenbakkenkunst in als strijd tegen zwerfafval 

4 juni 2019
Kom kijken op 20 juni! Dan trekken de kinderen uit de Hofwijk samen ten strijde tegen zwerfafval. Dat doen ze op een bijzondere manier: eerder maakten zij tekeningen en donderdag 20 juni onthullen zij deze op alle prullenbakken in de buurt.

Lees meer

Kinderen tonen hun tekeningen voor de prullenbakkenkunst in Hofwijk

Feestelijke opening Zilverschoonplein

2 juni 2019
De werkzaamheden zijn bijna klaar!
Zaterdag 29 juni van 15:00 tot 17:00 gaan we het Zilverschoonplein officieel heropenen en de fontein feestelijk in gebruik nemen. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje, muziek en andere leuke festiviteiten. U bent van harte uitgenodigd om de heropening te komen vieren!

Lees meer

Perspectief Kogerveldwijk door raad vastgesteld

29 mei 2019
Weer een mijlpaal behaald! Het perspectief Kogerveldwijk is dinsdagavond 28 mei 2019 door de gemeenteraad vastgesteld. In dit document staan de kaders beschreven voor toekomstige ontwikkelingen in het gebied. De komende periode wordt de ontwikkelstrategie voor het gebied verder uitgewerkt. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de eerste plannen, zoals het Oostzijderpark en de herontwikkeling van het vervuilde terrein van Kan Palen.

Lees meer

Afbeelding van de voorkant van het document Perspectief Kogerveldwijk

Van Honig naar Hellema

8 mei 2019
De stichting Broedplaats aan de Zaan gaat het bedrijfspand De Hellema herontwikkelen tot broedplaats. Na het succes met de Honigfabriek in Koog aan de Zaan wil de stichting  met broedplaats Hellema  de verwaarloosde industriestrook tussen de Zaan en de Kogerveldwijk een nieuwe impuls geven.  

Lees meer

Foto Hellema aan de Zaan

Perspectief Kogerveldwijk 2040 voorgelegd aan gemeenteraad

8 mei 2019
De komende 20 jaar gaat de Kogerveldwijk transformeren naar een nog fijner gebied om in te wonen, werken, spelen en sporten. Dat staat beschreven in het ‘Perspectief Kogerveldwijk 2040’ wat het college heeft voorgelegd aan de gemeenteraad. Ambtenaren kregen daarbij veel waardevol advies van bewoners, grondeigenaren, ondernemers en maatschappelijke partners in het gebied. In het perspectief staan de kaders voor de toekomstige ontwikkelingen van het gebied.

Op 16 mei gaat de raad in gesprek over het perspectief; een besluit wordt verwacht in de vergadering van 28 mei.

Lees meer

Schets van Olivier Rijcken hoe de Boerejonkerbuurt er vanaf de rotonde in de Paltrokstraat in de toekomst uit kan zien, met nieuwe plekken om te wonen en te werken

Opknapbeurt voor spoortunnel Oostzijde

6 mei 2019
Vanaf maandag 6 mei gaat de gemeente Zaanstad de spoortunnel schoonmaken, graffiti verwijderen en het beton voorzien van anti-graffiti. De tunnel wordt voorzien van nieuwe verlichting. De spoortunnel zal circa twee 2 werkweken afgesloten zijn voor autoverkeer. Wandelaars en fietsers kunnen wel door de tunnel.

Lees meer

Reserveer je plekje, de buurtcamping komt naar Kogerveldwijk!

2 mei 2019
In het eerste weekend van de zomervakantie – van 12 tot en met 15 juli – transformeert het grasveld bij de Kogerveldschool tot een heus kampeerterrein. Buurtbewoners kunnen dan een weekend lang kamperen in dit park. Reserveer alvast een plekje! De buurtcamping zoekt ook nog actieve en sociale buurtbewoners uit de buurt die mee willen helpen bij de organisatie van deze camping. U kunt zich opgeven via hun website.

Naar de website kogerveldwijk.debuurtcamping.nl

Update: Groen en spelen in de Hofwijk

23 april 2019
Dankzij een initiatief van bewoners investeert de gemeente de komende periode in de Hofwijk. Enige voorwaarde voor de investering was dat de bewoners met de gemeente samenwerken. Dit is een succes gebleken! Want de wijk krijgt er op korte termijn op een aantal locaties er speeltoestellen bij. Ook wordt de grond rondom een boom (de boomspiegel) op veel locaties voorzien van beplanting. Tevens komen er vier plantenbakken in de wijk die voorzien worden van fleurige beplanting.

Lees meer

Nieuwe programmamanager Gerrie Ruijsink aan de slag in Kogerveldwijk

17-04-2019
Per 1 maart 2019 is Gerrie Ruijsink begonnen als Programmamanager MAAK.Midden. Zij is de opvolger van Marie Louise Sanders. Ze is opdrachtgever voor het perspectief van de Kogerveldwijk en voor de projecten in de Kogerveldwijk. Misschien bent u haar al tegengekomen bij een van de bijeenkomsten in de wijk.

Gerrie is al heel lang actief projectmanager en gebiedsontwikkelaar, vooral in Amsterdam en Almere. Zij heeft gewerkt voor gemeentes, corporaties en particulieren aan allerlei projecten, van winkelcentra met woningen tot parken.

Lees meer

Foto Gerrie Ruijsink programmamanager MAAK.Midden

Herinrichting Zilverschoonplein krijgt vorm

17 april 2019
De werkzaamheden op het Zilverschoonplein zijn in volle gang. Zo zijn er plantvakken gemaakt, zijn er speeltoestellen geplaatst, is er fleurig gekleurd gietrubber onder de speeltoestellen aangebracht en is een pergola bij de fontein gerealiseerd. Ook het straatwerk is aangepakt. De werkzaamheden voor het plein zijn naar verwachting in week 16 of 17 afgerond. Vervolgens wordt eind mei gestart met de werkzaamheden aan de fontein, waardoor de werkzaamheden eind juni volledig zullen zijn afgerond.

Klik hier voor een foto impressie

Foto opgeknapt Zilverschoonplein

Afsluiting fietspad onder de A8

15 april 2019
De doorgang op de Oostzijde/ Albert Keijzerstraat onder de A8 in Zaandam is vanaf half april 2019 afgesloten voor (brom)fietsers. Voetgangers kunnen nog wel gebruik maken van de doorgang onder de A8. (Brom)fietsers kunnen gebruik maken van de fietsroute die via  de Boere Jonkerstraat, Slachthuisstraat en dr. H.G. Scholtenstraat loopt. Deze route is met bebording aangegeven.

Lees meer

Plattegrond fietsroutes Oostzijde/Albert Keijzerstraat

Tekeningen vrolijken bouwhekken Oostzijderpark

29 maart 2019
De tekeningen van Abdel (9), Marit (6) en Tim (4) hangen vanaf vandaag meer dan levensgroot aan de bouwhekken op ontwikkellocatie Oostzijderpark. Zij hebben de tekenwedstrijd ‘Kleur de buurt’ gewonnen. Wethouder Songül Mutluer maakte vanmiddag de winnaars bekend. De kinderen krijgen bovendien een bedrag dat ze mogen besteden aan een goed initiatief in de buurt.

Lees meer

Foto winnaars tekeningen bouwhekken Oostzijderpark

Oostzijderpark krijgt straatnamen voorstrijders gelijke rechten

21 maart 2019
Straten in de toekomstige woonwijk Oostzijderpark krijgen de namen van voorvechters van gelijke rechten. Er liggen nog geen voorstellen op tafel, omdat de commissie straatnaamgeving nog onderzoek doet naar de precieze invulling: alleen een vernoeming van mensen die zich hebben onderscheiden wat betreft de verdediging van gelijke rechten, ook wel LHBTI-rechten, of van diversiteit in bredere zin. Het Oostzijderpark wordt daarmee de regenboogwijk van Zaanstad.

Lees meer

Foto regenboogvlag

Nieuwe manier van afvalscheiden in Kogerveldwijk

14 maart 2019
Zaandam Bewoners van de wijk Kogerveld kunnen dinsdag 26 maart worden geïnformeerd over de locaties van ondergrondse containers in de wijk en de nieuwe wijze van afval ophalen in Zaanstad. De grijze afvalbak is straks voor plastic, blik en drinkpakken. Restafval moet worden weggebracht. Belangstellenden kunnen van 17.00 tot 20.00 uur binnenlopen in Het Element, Zilverschoonplein 18, 1508 CK Zaandam.

Lees meer

Illustratie van de vier verschillende afvalbakken

Extra geld Rijksoverheid voor bodemsanering Kan Palen

12 maart 2018
De Rijksoverheid geeft Zaanstad in totaal 4,86 miljoen euro voor de bodemsanering van het 1,2 hectare grote terrein van Kan Palen en omgeving aan de Oostzijde in Zaandam. Dat bericht Zaanstad Nieuws

Lees het hele bericht op Zaanstad Nieuws

Start werkzaamheden herinrichting Zilverschoonplein

8 maart 2019
In de week van 11 maart wordt begonnen met de herinrichting van het plein. De werkzaamheden gaan 4 tot 7 weken duren. Er komen plantvakken, speeltoestellen worden verplaatst en een jeu de boules baan wordt bij de fontein aangelegd. De fontein met waterbak wordt eind april of begin mei gerealiseerd.

Lees verder

Foto Zilverschoonplein Kogerveldwijk

Tekenwedstrijd voor de jeugd: Kleur de buurt

28 februari 2019
Op de bouwlocatie van gebiedsontwikkeling Oostzijderpark staan tientallen bouwhekken die niet bepaald een vrolijk beeld schetsen. Kinderen uit de omgeving worden uitgedaagd om een tekening te maken voor op deze hekken. Doeken van wel 3,5 bij 2 meter groot! Een vakjury onder leiding van een bestuurder van de gemeente Zaanstad beoordeelt de doeken en zal op 29 maart 2019 de prijs uitreiken aan de winnende inzending.

Lees meer

Foto bouwhekken Oostzijderpark

380 woningen erbij in Oostzijderpark

15 februari 2019
Timpaan, Ontwikkeladviseur en de gemeente Zaanstad ondertekenden op vrijdag 15 februari 2019 de koopovereenkomst voor 380 woningen in het gebied Oostzijderveld. Een centraal gelegen gebied: dichtbij natuur en water, het centrum van Zaandam en bij OV-knooppunten.

Lees meer

Impressie Oostzijderpark

Ontwerp fontein Zilverschoonplein bekend

24 januari 2019
Woensdagavond 16 januari is het ontwerp voor de fontein op het Zilverschoonplein bekend gemaakt: ontwerp B! In totaal hebben 40 mensen gestemd op het ontwerp van hun voorkeur.   Een ruime meerderheid van de stemmers heeft gekozen voor ontwerp B!

Meer lezen

Ontwerp B fontein Zilverschoonplein

Het winnende ontwerp (B) voor de fontein Zilverschoonplein.

Presentatie ontwerp herinrichting Zilverschoonplein

14 januari 2019
Woensdag 16 januari presenteren we u graag het ontwerp voor de herinrichting van het plein. Alle wensen en input die we bij de bewoners hebben opgehaald heeft geleid tot een mooi ontwerp. Wensen op het gebied van veiligheid, straatmeubilair, spelen, groen, bomen en ontmoeten hebben we in het ontwerp verwerkt. Naast het presenteren van het ontwerp voor het plein wordt ook de bekendmaking van het gekozen ontwerp voor de fontein bekend gemaakt.

Lees verder

Foto Zilverschoonplein

Groen in de Hofwijk

14 januari 2019
Bewoners uit de Hofwijk hebben de groene handschoen opgepakt. Aanleiding hiervoor was een buurtschouw begin volgend jaar. Een aantal bewoners gaven toen aan mee te willen praten over het groen in de wijk. Na diverse bijeenkomsten is er nu een eerste overzicht gemaakt welk groen waar zou kunnen komen.

Lees verder

Overzicht Groenideen Hofwijk

De buurtcamping komt deze zomer naar Kogerveldwijk!

14 januari 2019
In het eerste weekend van de zomervakantie – van 12 tot en met 14 juli – transformeert Kogerveldwijk tot een heus kampeerterrein. Buurtbewoners kunnen dan een weekend lang kamperen in dit park. De Buurtcamping zorgt voor mooie ontmoetingen en draagt bij aan het ons-kent-ons gevoel. U komt toch ook?

Lees verder

Tekening buurtcamping Kogerveldwijk

Toekomstbeeld Kogerveldwijk bijna klaar: kom kijken op 28, 29 of 31 januari!

9 januari 2019
De afgelopen maanden is er op basis van alle informatie uit onderzoek, gesprekken in de wijk en natuurlijk de MAAKweken een beeld geschetst van de Kogerveldwijk in 2040; het gebiedsperspectief. Dit is bijna klaar. Benieuwd hoe uw buurtje er in 2040 uit kan zijn? Kom dan naar de presentatie op 28, 29 of 31 januari 2019 op drie verschillende locaties. 

Lees verder

Foto bijeenkomst MAAK gebiedsperspectief in januari 2019

Verkiezing herontwerp fontein Zilverschoonplein

8 december 2018
De fontein is inmiddels weer schoon en veilig. Voor het bronzen kunstwerk moest vervanging komen. Daarom heeft de gemeente een bedrijf gevraagd een aantal ontwerpen te maken. Ook bewoners konden meedenken en medeontwerpen. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een drietal ontwerpen, zie hiernaast.

Laat uw stem horen! 
Als bewoner van Kogerveld bepaalt u welk ontwerp uiteindelijk op de fontein wordt geplaatst! Dit kan door middel van het uitbrengen van een stem voor een van de ontwerpen. 

Lees verder

Ontwerp fonteing ZilverschoonpleinEen van de drie ontwerpen voor de fontein

Wist u dat:

7 december 2018

 • Er in oktober een bollenlint langs de flats aan de Heijermanstraat is aangelegd? En dat daar eind februari de eerste bloemen al te zien zijn?
 • Er in de komende maanden zal worden gewerkt aan de verbetering van de oversteek bij de Lidl / Aldi?
 • Er in het voorjaar van 2018 een groen en rustpunt is gerealiseerd bij de Willem Alexander brug?
 • Er begin 2019 een wandelpad langs het spoor vanaf de Oostzijde naar de Cornelis van Uitgeeststraat wordt gerealiseerd?
 • Er op verschillende plekken in de slachthuisbuurt plantenbakken en banken van gerecycled materiaal zijn geplaatst en er nog meer zullen komen in 2019?


Plantenbakken in het JonkerplantsoenPlantenbakken in het Jonkerplantsoen

Update Kan Palen

22 november 2018
Het voornemen woningen te realiseren op het Kan Palen terrein heeft inmiddels geleid tot gesprekken met het naastgelegen bedrijf. Mocht dat bedrijf besluiten de werkzaamheden te verplaatsen dan komt een grotere locatie vrij voor woningbouw. De eigenaar van Kan Palen is in contact met de eigenaar van Touwen omdat het voordelig zou zijn voor het grotere gebied te kunnen uitgaan van één stedenbouwkundig plan en één sanering.

Lees verder

Kan Palen terrein

Bewoners starten crowdfunding voor AED in de buurt 

1 november 2018
Bewoner Jan Broersma en zijn buren in de Boerenjonkerbuurt zijn een crowdfundingactie gestart voor een AED. Dat is een apparaat dat met een schok het hart weer aan het pompen kan brengen bij een hartstilstand. In de wijk zijn wel AED's, maar geen van deze apparaten is dag en nacht bereikbaar. Broersma en zijn buren zien dat graag anders.  

Het geld inzamelen doen de initiatiefnemers via het crowdfundingplatform BuurtAED.nI. Dat is een initiatief van de Hartstichting en Philips, om Nederland (hart)veiliger te maken. Door een speciale bijdrage van Philips krijgen ze 1052 euro korting. Ze willen dus nog 1629 euro inzamelen. 

Meer weten? Neem hier een kijkje!

afbeelding crowdfunding voor buurtAED

Werkagenda Zaanstad en provincie Noord-Holland voor MAAK.Midden

31 oktober 2018
In maart dit jaar hebben de Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland en het college van B&W van de gemeente Zaanstad de samenwerking bekrachtigd door het ondertekenen van een samenwerkingsagenda. Inmiddels is dit uitgewerkt tot een meerjarige werkagenda, waarin concrete acties en projecten zijn opgenomen en waardoor de samenwerking tastbaarder wordt.

Lees verder

Aanmelding Kogerveldwijk voor medefinanciering bij provincie Noord-Holland

31 oktober 2018
De provincie Noord-Holland heeft gemeenten gevraagd om te komen met businessplannen voor gebieden waar mogelijkheden liggen om binnenstedelijk woningen te realiseren, maar waar ook financiële knelpunten zijn die de ontwikkeling bemoeilijken. De provincie wil graag een rol spelen in het aanjagen van deze ontwikkelingen, met name door medefinanciering van OV-Knooppunten.

Lees verder

foto Kogerveldwijk

Gemeente werkt samen met gebiedsontwikkelaar AM aan toekomst Kogerveldwijk

25 oktober 2018
MAAK.Zaanstad werkt aan de toekomst van de stad. Voor de Kogerveldwijk werken we samen met bedrijven, bewoners en maatschappelijke partners aan een toekomstperspectief. De gemeente Zaanstad is nu ook een samenwerking aangegaan met gebiedsontwikkelaar AM. Het bedrijf is geselecteerd uit vijf organisaties. AM heeft veel ervaring met ‘stadmaken’ in complexe gebieden zoals de Kogerveldwijk, waar veel verschillende eigenaren, belangen én kansen zijn. 

Lees verder

Foto speeltuin bij elektriciteitsmast in Kogerveld

MAAK.weken in de wijk: doet u mee?

21 oktober 2018
Hoe ziet de Kogerveldwijk eruit in 2040? Na een analyse van alle kansen voor de wijk die we met vele bewoners, ondernemers en professionals uit de wijk hebben gemaakt, is het tijd om samen naar de toekomst te kijken. Dat doen we tijdens de MAAK.weken. Op allerlei plekken en met verschillende thema’s: MAAK.sessies. Werkt u mee aan een buurt waar iedereen zich thuis voelt en met plezier woont, werkt en ontspant? U bent van harte welkom!

Lees verder

Afbeelding MAAK.weken Olivier Rijcken

Toekomst Zilverschoonplein

20 oktober 2018
Op twee oktober hebben we een aantal actieve bewoners om raad gevraagd over het opknappen van het Zilverschoonplein. De ideeën waren creatief en heel divers, gingen bijvoorbeeld over groenadoptie, de beplanting, speelplekken, bestrating en zitplekken.

Wilt u hierover meepraten, heeft u ideeën voor het Zilverschoonplein op de lange termijn, of wilt u graag meedoen aan groenadoptie? Meldt u zich dan aan voor de sessie van 1 november ‘parels ontdekken’! Kijk op de pagina over de MAAK.weken Kogerveldwijk onder het kopje Praat mee (aanmeldpagina niet meer beschikbaar). 

Lees verder

Foto Zilverschoonplein Kogerveldwijk

Protestwandeling A8/A9

15 oktober 2018
Afgelopen weekend was er een protestwandeling tegen de komst van de A8/A9. Zo'n 80 wandelaars wilden daarmee protesteren tegen de komst van de snelweg. Ze vinden het gebied te waardevol om te worden doorsneden. De provincie gaat na de vele kritiek terug naar de tekentafels met de snelweg. Maar de organisatoren SP, Houd Broekpolder Leefbaar, Landschap Noord-Holland en diverse andere clubs menen dat de dreiging daarmee niet van tafel is.  

Lees het artikel in het Noordhollands Dagblad

Protestwandeling A8/A9

Foto: Erik Rietman
Bron: Noordhollands Dagblad

Zilverschoonplein: fontein op de schop

15 augustus 2018
De fontein op het Zilverschoonplein wordt anders ingericht. De fontein kan niet goed worden onderhouden en schoongehouden. Ook is het kunstwerk bij de fontein in slechte staat. Dat wordt vervangen. Om apparatuur te kunnen plaatsen is vlakbij de fontein een technische ruimte nodig. Deze bestaat uit een betonnen kelderput. Deze graven wij naast de fontein. De reparaties aan de fontein duren als alles goed verloopt tot eind september. 

Lees verder


Werkzaamheden fontein Zilverschoonplein Werkzaamheden op het Zilverschoonplein

Iedereen welkom op de buurtcamping van 20 - 22 juli

13 juli 2018
De stadsparken in Zaanstad worden deze zomer omgetoverd tot echte Buurtcampings. Hier ontstaan, tussen de scheerlijnen of bij het kampvuur, nieuwe ontmoetingen tussen buurtbewoners die anders elkaar waren gepasseerd. In het eerste weekend van de vakantie – van 20 t/m 22 juli – transformeren het Agathepark, Burgemeester In ’t Veldpark en het veld naast de Kogerveldschool in heuse kampeerterreinen. 

Lees verder

foto buurtcamping

Zien we u na de zomervakantie?

12 juni 2018

Werken aan een toekomstbeeld. In december kwamen we bijeen bij de brandweer om de analyse die we van de hele Kogerveldwijk hadden gemaakt te bespreken en de plannen voor het Oostzijderveld met u te delen. Sindsdien hebben we gewerkt aan een aantal mogelijke toekomstschetsen op grond van de kansen die wij als gemeente Zaanstad zien voor de wijk. Graag horen we wat u daarvan vindt.  Na de zomerperiode organiseren we verschillende bijeenkomsten op allerlei plekken in de wijk.

Lees verder

Overzichtsfoto bovenaf van Kogerveldwijk

Geld voor o.a. aanpassing oversteek supermarkten

12 juni 2018
Goed nieuws: de gemeenteraad heeft 250.000 euro beschikbaar gemaakt voor het aanpakken van de openbare ruimte in de Kogerveldwijk. Onder meer op de agenda: de oversteekplaats bij de Aldi en Lidl.

In 2017 is de gemeente begonnen met het opstellen van een gebiedsperspectief voor
Kogerveldwijk in het kader van MAAK.Zaanstad. Tijdens de analysefase zijn in gesprekken
met bewoners zorgen over de openbare ruimte geuit. 

Lees verder

Kogerveldwijk_Aldi_Lidl

Vervolg buurtwandeling Hofwijk

12 juni 2018
Met bewoners van de Hofwijk liepen we in maart door hun buurt om te noteren wat er in de openbare ruimte niet goed gaat. We bespraken de dingen waar we als gemeente al op korte termijn mee aan de slag kunnen. Benieuwd wat er met de opbrengst van de wandeling ondertussen is gedaan?

Lees verder

Foto gemeentemedewerker die het groen onderhoud

Nieuw zwembad Hoornseveld

12 juni 2018
De nieuwe plek voor zwembad De Slag wordt… het Hoornseveld. Daarover heeft de gemeenteraad besloten na een uitgebreid onderzoek naar verschillende locaties. Samen met de betrokken sportverenigingen heeft de gemeente ook een eerste toekomstplan voor geconcentreerde sportaccommodaties op Hoornseveld bedacht. 

Lees verder

Illustratie locatie nieuw zwembad De Slag

Fontein Zilverschoonplein: wat wil jij? 

12 juni 2018
De fontein op het Zilverschoonplein kan al een tijdje geen parel meer genoemd worden. Maar: daar komt nu verandering in! De gemeente gaat hem repareren. Ook het bronzen kunstwerk is in slechte staat en moet worden vervangen. Het wordt verkocht en met de opbrengst wordt een nieuw kunstwerk aangeschaft.
Wat voor kunstwerk? Daar  kun  je als bewoner of ondernemer in de wijk over meebeslissen!

Lees verder

Foto Zilverschoonplein Kogerveldwijk

Maak met een geveltuin kans op 150 euro 

12 juni 2018
Een geveltuin doet wonderen voor je gezondheid, je straat en het regenwater. De planten zuiveren de lucht, geven kleur aan de buurt en houden het regenwater vast dat van je gevel komt. In de maanden mei, juni en juli maak je kans om tot 150 euro terug te krijgen van de aanlegkosten voor zo’n geveltuin. Met deze actie stimuleert gemeente Zaanstad een groene en prettig leefbare buurt.

Lees meer

Foto geveltuin

Bijeenkomst met samenwerkingspartners gemeente in Jozefkerk

16 mei 2018
Op 26 april kwamen zo'n 70 mensen samen die op allerlei manieren samenwerken met de gemeente Zaanstad. Zij dachten mee over het gebiedsperspectief (de toekomstvisie) voor de Kogerveldwijk. De gemeente organiseerde deze bijeenkomst als een van de gesprekken in en met de wijk. Het doel is om met zoveel mogelijk mensen samen te werken aan het toekomstbeeld voor de wijk, en natuurlijk ook om dat vervolgens samen te realiseren. Binnenkort staan ook gesprekken met bewoners en ondernemers in de planning. Zodra daarvoor data en locaties bekend zijn, zijn die hier te vinden.

Op de bijeenkomst van 26 april werd aan vijf gesprekstafels gekeken naar kansen en gezamenlijke uitgangspunten voor de Kogerveldwijk van 2040.  Er is voor de nieuwsgierigen ook een samenvatting van de (heel verschillende) gesprekken aan elke tafel. Ook staan tussen de verslagen de filmpjes die op de bijeenkomst zijn gebruikt als aftrap. 

Lees het verslag

Foto bijeenkomst Jozefkerk april 2018

Geld aangevraagd voor voorzieningen in de Kogerveldwijk

25 april 2018
 Toen de gemeenteraad de analyse van de Kogerveldwijk besprak (eind 2017), zijn maatregelen op de korte termijn genoemd. Maar het budget voor deze maatregelen was nog niet aangevraagd bij de gemeenteraad. Dat is nu wel gebeurd. 

Lees verder

Buurtbewoners Hofwijk

Jeroen Ruitenbeek kijkt mee naar de Kogerveldwijk

25 april 2018
Sinds kort is Jeroen Ruitenbeek een van de MAAK.supervisoren. Hij is mede-eigenaar van het stedenbouwkundig bureau Palmbout Urban Landscapes in Rotterdam. Wat vindt Jeroen van Zaanstad en wat doet hij voor de Kogerveldwijk?

Lees het interview

Jeroen Ruitenbeek

Opruimestafette in Kogerveld: 12 mei

25 april 2018
Stoort u zich wel eens aan zwerfafval? In Zaanstad pakken we dat samen op. De maandelijkse ‘Opruimestafette’ waaraan iedereen mee mag doen, is nog gezellig ook. Doet u mee op zaterdag 12 mei?

Zaterdag 12 mei verzamelen de opruimers zich bij de Sint Jozefkerk, Veldbloemenweg 2 in Zaandam. Van daaruit wordt opgeruimd in de directe omgeving. U bent van harte welkom! 

Lees verder

Opruimestafette Kogerveld mei 2018

Buurtwandeling Hofwijk: slecht weer, goede opkomst

24 april 2018
Met bewoners van de Hofwijk liepen we door hun buurt om te noteren wat er in de openbare ruimte niet goed gaat. Op de agenda: de dingen waar we als gemeente al op korte termijn mee aan de slag kunnen. De wandeling werd ondanks het superslechte weer heel erg goed bezocht. Op deze pagina een samenvatting van wat we zoal zagen tijdens de wandeling, en ook waar mogelijk de informatie over wat we wel en niet aan de problemen kunnen doen of al hebben gedaan. Speelt er nog iets in de buurt dat op korte termijn anders moet? Kaart het aan bij de wijkmanager of stuur ons een melding.

Bekijk het verslag

Buurtbewoners Hofwijk

Stichting Oums Voorraadkast actief in Boerejonkerbuurt

23 april 2018
Op 17 april deelden vrijwilligers van de stichting Oums Voorraadkast onder leiding van Rkia El Ouardi in de Boerejonkerbuurt voedselpakketten uit aan mensen die niet terecht kunnen bij de voedselbank, maar wel een extraatje kunnen gebruiken. Een Voorraadkast gevuld en aangevuld middels donaties van donateurs en sponsoren uit Noord-Holland.

Lees het hele bericht

Voedselpakketten stichting Oums Voorraadkast

Buurtcamping: vrijwilligers en spullen gezocht

27 maart 2018
Er gaat iets moois gebeuren in Kogerveld. Het eerste weekend van de zomervakantie, van 20 tot 22 juli 2018, komt er een buurtcamping waar buurtbewoners samen drie dagen vakantie vieren.  De beheerders van de Kogerveldwijk Buurtcamping zijn nog op zoek naar vrijwilligers (vooraf en tijdens) en campingspullen.

Lees verder

Foto bord Buurtcamping

Schooltuin voor OBS Kogerveld

27 maart 2018
Basisschool OBS Kogerveld wil kinderen al vroeg vertrouwd maken met alles wat groeit en bloeit. Daarom wordt gewerkt aan een schooltuin met een bloemenborder die gericht is op vlinders en insecten. Ook is er sinds kort een verticale tuin op de gevel gemaakt. 

Lees verder

Foto opknappen schooltuin BSO Kogerveld

Zaankanters geven aan: we willen modern, maar wel Zaans

26 maart 2018
Met Inverdan heeft het stadshart van Zaandam een enorme transformatie ondergaan. De energie die is ingezet wil de gemeente doorzetten in andere delen van de stad. Hoe houden we Zaanstad onderscheidend en behouden en versterken we de kwaliteit van de stad? Over deze vraag is een bewonersenquête gehouden tussen 15 januari en 7 februari 2018. 1610 Zaankanters gaven daarbij aan hoe zij denken over de Zaanse architectuur, straten en landschappen. Aan de hand van foto’s konden Zaankanters aangeven wat zij passend vinden in Zaanstad. Het resultaat inspireert zowel bewoners als gemeente, architecten en andere experts over hoe en wat gebouwd wordt in Zaanstad.

Lees verder

Afbeelding document Modern, maar wel Zaans

Gemeente en provincie Noord-Holland werken samen aan gebied Zaanstad-Midden

22 maart 2018
De gemeente Zaanstad heeft op 12 maart samen met de provincie Noord-Holland een aantal ambities benoemd waarop ze zich de komende vier jaar samen willen richten voor het gebied Zaanstad-Midden. De getekende samenwerkingsagenda is sluit aan op de gebiedsopgave waar de gemeente met MAAK.Zaanstad al op inzet.

Lees verder

Foto taart tbv samenwerkingsagenda provincie NH met gemeente Zaanstad

Vul de enquête over MAAK.Zaanstad in

14 maart 2018
Met MAAK.Zaanstad werken we aan meer en betere woningen, verbindingen en voorzieningen. Voor de Zaankanters van vandaag én voor nieuwe inwoners. Om met elkaar in gesprek te gaan over die toekomst organiseren we verschillende activiteiten, zoals bijeenkomsten en buurtwandelingen.

Door middel van een enquête willen wij erachter komen of je bekend bent met de MAAK-activiteiten en wat je daarvan vindt. Heb je even tijd? Vul dan de vragenlijst in. Dat duurt ongeveer 10 minuten.

U kunt de enquête niet meer invullen.

Illustratie bij enquete MAAK.Zaanstad

Spreekuur wijkagent in Hofwijk

12 maart 2018 
Wijkagent Yvonne van der Laan houdt vanaf april iedere twee weken tussen 16.00 uur en 17. 00 uur inloopspreekuur in het Buurtbureau van het Sociaal Wijkteam in de Hofwijk aan de Hof van Holland 63.  Bewoners zijn dan van harte welkom om hun vragen te stellen en problemen te melden.  

Lees verder

foto van het buurtbureau van het sociaal wijkteam in de Hofwijk

Buurtwandeling Hofwijk: 28 maart

19 februari 2018
In oktober wandelden we met inwoners door Kogerveld om te zien wat er al op korte termijn in de wijk verbeterd kan worden. We kregen toen veel reacties uit de Hofwijk en daarom gaan we nu ook daar een buurtwandeling maken. Dit zal zijn op woensdag 28 maart van 17.30 uur tot 18.30 uur. De wandeling start vanaf het buurtbureau, gevestigd aan de Hof van Holland 63 te Zaandam. 

Lees verder

Plattegrond Hofwijk

Ontmoeting in de wijk: iedereen hoort erbij

19 februari 2018
Woensdag 21 februari staat wijkmanager Martine Koppe en LabZ 's middags met Platform aan de Zaan op het Zilverschoonplein. Zij gaan graag in gesprek met bewoners over hoe we de Zaanse samenleving kunnen zijn waar iedereen bij hoort. Wat heeft de stad nodig? Bewoners worden uitgedaagd op een ansichtkaart te schrijven wat zij zouden doen als ze een dag burgemeester zouden zijn.

Wanneer: woensdag 21 februari
Waar: Zilverschoonplein
Hoe laat: 16.30 uur – 18.30 uur

Kijk op Zaansegeluiden.nl

Afbeelding Zaanse geluiden

Ontwikkelingen Oostzijderveld

15 februari 2018
Op 15 februari nam de gemeenteraad een besluit over de bouwplannen voor het Oostzijderveld. Met de vaststelling van de grondexploitatie Oostzijderveld en overeenstemming over de kwaliteitsambities komt de bouw van 380 woningen in de eerste fase in zicht. De hele gemeenteraadsvergadering en hoe er werd gestemd door de verschillende fracties is op de website terug te zien en te lezen.

Ga naar de website

OostzijderveldOostzijderveld. Foto van Sander Lap, presentatie bijeenkomst 4 december 2017

Vervanging speelplek Ereprijsweg

15 februari 2018
We gaan de speelplek aan de Ereprijsweg vervangen en opnieuw inrichten. Heb je ideeën over hoe die speelplek eruit zou moeten zien? Of heb je kinderen (2 tot 8 jaar) die er graag spelen? Kom dan naar de informatiemiddag op donderdag 8 maart om 17.00 uur in De Hoed, Veldbloemenweg 6c. 

Lees verder

Speelplek EreprijswegSpeelplek Ereprijsweg

In gesprek over MAAK.Zaanstad: interview Marie-Louise Sanders

5 februari 2018
Zaanstad. Een stad met een unieke samenstelling, een bijzondere geschiedenis en prachtige kansen voor de toekomst. Die toekomst maken we samen. MAAK.Zaanstad is het initiatief dat een viertal gebieden in de gemeente wil laten groeien en bloeien. Door samen met bewoners en ondernemers in gesprek te gaan, bekijken we hoe we deze vier gebieden, ieder rijk aan historie, een positieve impuls kunnen geven. We spraken met programmamanager Marie-Louise Sanders over de MAAK.Zaanstad-gebieden Midden en Noord. 

Marie-Louise SandersMarie-Louise Sanders, programmamanager MAAK.Zaanstad Midden en Noord

Zaanse Geluiden: laat jouw Zaanse geluid horen

24 januari 2018
Platform aan de Zaan, het onafhankelijke Zaanse netwerkplatform voor maatschappelijke en culturele initiatieven, gaat in februari, maart en april in gesprek met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties over wat die in Zaanstad belangrijk vinden voor de komende jaren. Er zijn vier themaweken: 

 • Duurzaamheid (6 t/m 9 februari)
 • Inclusieve stad/Maak het verschil (19 t/m 23 februari)
 • Verstedelijking (12 t/m 16 maart) 
 • Economische ontwikkeling (9 t/’m 13 april)

Meer weten?

Kijk op zaansegeluiden.nl


logo Zaanse GeluidenZaanse Geluiden

Adviesgroep Kogerveld gestart

22 januari 2018
Voor MAAK.Zaanstad is afgesproken dat er per gebied ook een adviesgroep komt. Hierover lees je in het raadsdocument over de aanpak van de participatie. Deze Adviesgroep kijkt mee op hoe participatie vorm krijgt in de ontwikkelingen.

Lees verder

leden Adviesgroep KogerveldLeden van de Adviesgroep. Foto: gemeente Zaanstad

Nieuwe woningen Oostzijderveld in zicht

17 januari 2018
De gemeente wil op het voormalige VVZ-terrein 380 nieuwe woningen bouwen. Het gaat om zowel koop- als huurwoningen en er zal ook ruimte voor winkels en bedrijven zijn. De gemeenteraad besluit hier in februari over.

Als de gemeenteraad akkoord is met de plannen, kan de overeenkomst tussen gemeente en ontwikkelaar Oostzijderpark BV worden getekend. De te bouwen woningen zullen gasloos zijn en aangesloten worden op het nog aan te leggen warmtenet.

Lees het nieuwsbericht

OostzijderveldOostzijderveld. Foto van Sander Lap, presentatie bijeenkomst 4 december 2017

Verslag bijeenkomst maandag 4 december: hoe gaat het verder op Oostzijderveld?

11 december 2017
Heeft u de buurtbijeenkomst op maandagavond 4 december gemist?

Lees het verslag

Bewoners op de bijeenkomst 4 december
Bewoners aan tafel op de bijeenkomst 4 decemberOnderzoek luchtkwaliteit en geluid A8-Coenbrug afgerond

9 december 2017 
Rond de A8 worden de geluidproductieplafonds en de normen voor luchtkwaliteit niet overschreden. Dat is de conclusie van een onafhankelijk onderzoek naar luchtkwaliteit en geluid rond de A8 dat is uitgevoerd naar aanleiding van een motie van de raad. Het adviesbureau dat het onderzoek heeft gedaan, had de voorkeur van de (bewoners) werkgroep A8-Coenbrug. Het college stuurt het rapport ‘Verificatie data luchtkwaliteitonderzoek en akoestisch onderzoek’ en een begeleidende raadsinformatiebrief naar de raad.

Los van het rapport wil de werkgroep A8-Coenbrug de luchtkwaliteit langs de A8 meten. Zaanstad hecht belang aan een goede luchtkwaliteit in de gemeente en wil dit onderzoek faciliteren. Langs het onderzochte tracé van de A8 wordt gedurende een periode van minimaal 1 jaar de concentratie stikstofdioxide gemeten. Wanneer de metingen daar aanleiding toe mochten geven kan overwogen worden de metingen verder te verfijnen.

Lees meer

Analyse Kogerveldwijk in de raad

29 november 2017
Donderdag 30 november behandelde de gemeenteraad de analyse en het vervolgvoorstel voor MAAK.Zaanstad waaronder Kogerveldwijk. In het Zaanstad Beraad van donderdag 14 december 2017 staan de analyses nog eens ter bespreking op de agenda. De vergadering is ook vanuit huis te volgen via onderstaande link.

Luister terug naar wat de gemeenteraad op 14 december besprak

Bekijk de analyse van Kogerveldwijk

Luister terug wat er 30 november werd besproken

Tip uit de wijk: Meer bewegen? Doe mee met vrouwengym

22 november 2017 
Rennen, rekken, strekken: lekker actief bezig zijn en conditie opbouwen! Sociaal Wijkteam Noord Kogerveld en Stichting Fluxus organiseren iedere vrijdagochtend van 9.30 tot 10.30 vrouwengym in de Hof van Zaenden 65. De kosten bedragen 0,50 cent per keer, koffie en thee zijn gratis. De lessen worden gegeven door Gulmakai Aracid-Nawabi.

Meer weten over wat er te doen is in de Kogerveldwijk? Kijk naar het overzicht van de activiteiten van het Sociaal Wijkteam.

Activiteiten in Kogerveld

Duurzame sanering terrein van Kan Palen

2 november 2017
De gemeente Zaanstad is van plan bij te dragen aan de duurzame sanering van het Kan Palen-terrein. Hiermee wordt het terrein klaar gemaakt voor de bouw van 160 woningen. Het Kan Palen-terrein is een bijzondere plek, vlakbij de Zaan. De sanering zorgt ervoor dat het terrein mogelijk gaat bijdragen aan de grote woningbouwopgave die Zaanstad heeft.

De afgelopen tijd zijn er verschillende saneringsmogelijkheden onderzocht met als uitkomst dat zowel de eigenaar van het Kan Palen-terrein als het college kiezen voor een duurzame sanering. Hierbij wordt de vervuiling in de bodem helemaal verwijderd. De eigenaar wil voor een groot gedeelte bijdragen aan deze sanering, maar een bijdrage van de overheid blijft nodig.

De gemeente wil duurzame sanering mogelijk maken met een bijdrage uit het gemeentelijk Transformatiefonds. Voor het nog resterende bedrag vraagt de gemeente subsidie aan bij het Rijk. De komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt.

Het terrein van Kan PalenHet terrein van Kan Palen

Buurtschouw Kogerveld in beeld

Op 10 oktober maakten we een wandeling door de buurt om te kijken wat er speelt en wat anders moet. Denk bijvoorbeeld aan snoeiwerk, kapotte stoepen of wrakken die parkeerplaatsen bezet houden. Medewerkers van de afdeling Straattoezicht en van de afdeling Wijkbeheer en onderhoud liepen mee. Ook de politie was erbij.

We hebben alle punten genoteerd die bewoners - als kenners van de buurt - onderweg aandroegen. Ook punten die via Facebook werden aangedragen, hebben we op ons lijstje gezet. Binnenkort natuurlijk een update: wat is aangepakt en wat staat nog op de agenda? Wordt vervolgd! 

Buurtschouw op 10 oktober

De route van de buurtschouw op 10 oktober.De route van de buurtschouw op 10 oktober

Op 10 oktober liepen we door de buurt om te kijken wat er speelt en wat anders moet: snoeiwerk, kapotte stoepen of wrakken die parkeerplaatsen bezet houden. Medewerkers van de afdeling Straattoezicht en van de afdeling Wijkbeheer en onderhoud waren erbij, net als integraal gebiedsbeheerder Nienke Glorie. Vragen? Ze is bereikbaar via het telefoonnummer 14075 (lokaal tarief) of per e-mail

Nieuwsbrief ontvangen?

U kunt kiezen welke post u van de gemeente (digitaal) wenst te ontvangen. 

Nieuwsbrief kiezen


Actiedag 12 oktober... met burgemeester!Foto burgemeesters en handhavers

Op 12 oktober 2017 waren de afdeling Straattoezicht en de afdeling Wijkbeheer en onderhoud de gehele ochtend in de wijk voor allerlei werkzaamheden en om informatie te verstrekken. Ze kregen in de wijk een bezoekje van wethouder Rita Visscher-Noordzij én van de kersverse burgemeester Jan Hamming.


Sloop Witte Olifant een feit

Wethouder Dennis Straat had de eer de eerste hap te nemen uit de Witte Olifant. Aan de Oostzijde in Zaandam zat vroeger de beschuitfabriek van Hille en later Mooij Verf. Het maakt plek voor nieuwe woningen. De Orkaan maakte een mooi filmpje van de sloop. Lees ook het bijbehorende artikel op de website.


Bijeenkomst De Tulp 18 juli: foto-impressie

<-- Dank aan alle aanwezigen die op 18 juli in De Tulp met ons samenwerkten aan de analyse voor de Kogerveldwijk. Aan tien tafels werden thema's die spelen in de Boerejonkerbuurt, Kogerveld, Hofwijk, Oostzijderveld/Hoornseveld én de samenwerking met de gemeente besproken. Een kleine foto-impressie hieronder. Wilt u de presentatie over de wijk nog eens bekijken? Die is ook online te vinden. Benieuwd wat bewoners, ondernemers en anderen uit de wijk zoal hebben opgeschreven? Bekijk dan de opbrengst van de avond op de tafelkleden.

Witte Olifant maakt plaats voor zeventien nieuwe woningen

Het college wil het realiseren van zeventien woningen mogelijk maken op de plek van voormalige koek- en beschuitfabriek van Hille en later Mooij Verf aan de Oostzijde in Zaandam. Het pand is beter bekend als ‘De Witte Olifant’, een bijnaam naar de afbeelding van een olifant op het fabriekspand van Hille.

Lees meer 

Witte Olifant

Het Jonkerplantsoen: een plantsoen met een verhaal 

Het Jonkerplantsoen in de Kogerveldwijk in Zaandam is de afgelopen maanden opgeknapt en veranderd in een bijzondere plek. 

Lees meer

Foto plantenbakken JonkerplantsoenBoost voor bedrijventerrein Kogerveld

De gemeente Zaanstad heeft een subsidieregeling in het leven geroepen om ondernemers op het bedrijventerrein Kogerveld te stimuleren de uitstraling van het terrein verbeteren. De gemeente zal zelf ook een aantal maatregelen nemen om de omgeving van het bedrijventerrein op te knappen. Hiermee wil het college de kwaliteit, de toegankelijkheid en het veiligheidsgevoel in Kogerveld vergroten.

Wethouder Straat is blij met de regeling: ‘Als gemeente doen we het nodige om de wat rommelige uitstraling van bedrijventerrein Kogerveld te verbeteren. Met de regeling willen we ondernemers stimuleren om verbeteringen aan te brengen aan hun bedrijf. Zo zorgen we er samen voor dat Kogerveld weer een prettige uitstraling krijgt. De subsidie kan ondernemers net een zetje geven om aan de slag te gaan.’

Lees meer


Zelf een nieuwtje?

Heeft u misschien nieuws uit de Kogerveldwijk? Laat het ons weten. Misschien kunnen we het opnemen, op deze site of in de nieuwsbrief.

Ik heb nieuws voor de nieuwsbrief


Ga naar Zaanstad.nl