Nieuws

Wethouder neemt handtekeningen in ontvangst

Gepubliceerd op 29 september 2021

Er hangen spandoeken rondom het grasveld aan de Veldbloemenweg. Een duidelijk teken dat omwonenden van het veld niet willen dat OBS Kogerveld verhuist naar deze plek. Ook overhandigden de omwonenden op 9 september bijna  1.400 handtekeningen tegen de nieuwbouw van de school aan wethouder Natasja Groothuismink. 

Bij de handtekeningen van volwassen buurtbewoners hoorde een map met afdrukken van handen van kinderen uit de buurt. Zij schreven daarbij een brief aan de burgemeester waarin zij vertellen hoe belangrijk het gras en de speeltuin voor hun en voor dieren is. 

Reactie van de wethouder

De wethouder vond het een indrukwekkend aantal handtekeningen. Toch kon ze niet beloven dat de school op deze plek van de baan is: “Zaanstad staat voor een lastige opgave. Er moet een nieuwe school komen. Die mag niet op de huidige plek komen, want dat is te dicht bij de hoogspanningskabels. Een zoektocht in de wijk heeft alleen het plantsoen van de Hondsdrafweg opgeleverd als een plek met voldoende vier kante meters.”

Wel beloofde wethouder Groothuismink dat er vervolgonderzoek wordt gedaan naar de grootte van de school en alternatieve locaties. De bewoners zelf hebben in het Jagersveld de plek direct na de fietstunnel aangedragen. Die plek wordt de komende tijd bekeken. Ook wordt onderzocht of de school onderdeel kan worden van de nieuwbouw in Oostzijderpark.

Als het vervolgonderzoek is afgerond , dan volgt een nieuwe bewonersbijeenkomst om de resultaten toe te lichten en te bespreken. 

Spandoek van kinderhandtekening voor het behoud van het grasveld aan de Veldbloemenweg in Kogerveldwijk in Zaandam

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl