Nieuws

Terugblik inloopbijeenkomst Hofwijk Noord fase 1

Gepubliceerd op 10 juli 2022

Op dinsdag 21 juni was er in de Jozefkerk in Zaandam een inloopbijeenkomst voor bewoners, ondernemers en andere belangstellenden over het ontwerpbestemmingsplan Hofwijk Noord fase 1 (project Kan aan de Zaan). De inloopbijeenkomst was druk bezocht. Bewoners en ondernemers konden vragen stellen en op informatiepanelen lezen wat de plannen zijn voor de nieuwe buurt.

De vragen gingen bijvoorbeeld over wanneer de nieuwe woningen er komen. Of over of er genoeg parkeerplaatsen komen bij de nieuwe woningen. En of het verkeer wel goed kan doorstromen als de nieuwe bewoners er zijn. De algemene indruk is dat men blij is met nieuwe woningen in Hofwijk omdat er daarmee een nieuwe levendige buurt ontstaat op de plek waar het Kan-terrein al lang braak ligt en er nu nog bedrijven zijn.

Het project Kan aan de Zaan (Hofwijk Noord fase 1) bevat ongeveer 750 woningen met sociale huur, betaalbare koop, middeldure huur en vrije sector woningen. Het wordt een vriendelijke en levendige buurt, met groen en plek voor aantrekkelijke horeca in een parkrand aan het water, maatschappelijke voorzieningen en uitdagende speelplekken. 

Bekijk hier de gepresenteerde informatiepanelen (pdf)

Ontwerpbestemmingsplan nog ter inzage tot en met 20 juli

Om de plannen te kunnen realiseren, moet er een nieuw bestemmingsplan komen. Omwonenden en andere belanghebbenden hebben nog tot en met 20 juli de tijd om te reageren op de inhoud. Via zaanstad.nl (zoekterm Hofwijk Noord fase 1) vindt u de betreffende stukken en leest u hoe u een reactie, ook wel zienswijze genoemd, kunt geven.

Wilt u mee informatie? Ga dan naar www.kanaandezaan.nl 

Foto van de inloopbijeenkomsten met mensen en de informatiepanelen

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl