Nieuws

Locatieonderzoek camperplaatsen

Gepubliceerd op 12 september 2022

Op dinsdag 27 september wordt een bijeenkomst georganiseerd over het locatieonderzoek naar camperplaatsen. De bijeenkomst wordt gehouden tussen 19.00 uur en 21.00 uur in Buurtcentrum De Bovenkruier aan de Drielse Wetering 49 te Zaandam. De presentatie begint om 19.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst hoopt de gemeente meer inzicht te krijgen over de kansen en risico's die er zijn voor de drie overgebleven camperplaatsen uit het onderzoek.

Bijeenkomst dinsdag 27 september

19.00 uur-19.30 uur Inloop
19.30 uur-19.45 uur Plenaire presentatie
19.45 uur-20.45 uur Gesprek bij posters voor elke locatie
20.45 uur-21.00 uur Afsluiting

Locatieonderzoek camperplaatsen

Er is nu 1 officiële locatie waar het overnachten met campers is toegestaan binnen gemeente Zaanstad, namelijk aan de Wandelweg in Wormerveer. Sinds de sluiting van de camperplaats bij station Zaandijk Zaanse Schans wordt er gezocht naar een nieuwe plek. Door de beperkte ruimte voor camperplaatsen is er momenteel overlast door wildparkeren en overnachtingen op plekken waar dit niet mag. Samen met het groter wordende aantal toeristen met campers groeit daarom de vraag naar een camperplaats.

De drie locaties

In totaal zijn 23 locaties onderzocht waarvan er veel ongeschikt blijken. Er zijn 3 locaties die wij verder onderzoeken. Deze locaties zijn hieronder ook op de kaart afgebeeld.
A. De Hemmes, ten zuiden van de weg Kalf;
B. Gebied tussen de Nagouw en het Kalverpad, ter hoogte van Hercules;
C. Speeltuin aan het Kalverpad en Doctor H.G. Scholtenstraat.

Wijziging ten opzichte van eerdere locaties

In tegenstelling tot eerder gecommuniceerde drie locaties blijkt nu dat één locatie niet geschikt is en dat er één mogelijke locatie is bijgekomen. De locatie tussen de A8 en zwembad Zaangolf nabij de Guisweg is niet geschikt. Omdat er een nieuwe ontsluitingsweg Guisweg komt en de bestaande tennisvelden verplaatst moeten worden is er onvoldoende ruimte voor een nieuwe camperplaats. De nieuwe toegevoegde locatie is de verouderde speelvoorziening ten noorden van de A8 aan de Nagouw en Doctor H.G. Scholtenstraat.

Doel van de bijeenkomst

Tijdens de inloopbijeenkomst krijgt u meer informatie over de 3 verschillende plekken. We vragen u kansen en risico’s te benoemen voor deze plekken als camperplaats. Deze nemen wij mee in ons vervolgonderzoek. Op deze manier willen we een geschikte locatie voor camperplaatsen kiezen. Ook is er tijdens de bijeenkomst de mogelijkheid om met onze medewerkers in gesprek te gaan.

Wat als ik niet aanwezig kan zijn maar toch wil bijdragen?

Stuur dan een mail naar p.kole@zaanstad.nl. We voorzien u van dezelfde informatie als tijdens de bijeenkomst. U kunt dan per mail uw reactie met ons delen.Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl