Nieuws

Terug- en vooruitblik vanuit het projectteam

Gepubliceerd op 16 december 2020

2020 was een bijzonder jaar. Hoewel overvallen door het coronavirus, werd er door het projectteam  stug doorgewerkt aan de toekomstvisie van  Kogerveldwijk: een wijk maken waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen en werken.  Een aantal collega’s, die werken in en voor de Kogerveldwijk, kijken terug op hun hoogtepunt voor de wijk in 2020, en kijken vooruit naar 2021.

Gerrie Ruijsink, programmamanager in de Kogerveldwijk 

In de Kogerveldwijk ben ik verantwoordelijk voor de gebiedsprojecten. Mijn hoogtepunt voor afgelopen jaar was dat we een financiële aanvraag hebben gedaan bij het Rijk. We krijgen 20 miljoen euro voor de projecten in de Kogerveldwijk. Hiermee kunnen we in 2021 starten met de herinrichting van het stationsgebied, de afwaardering van de Prins Bernhardweg en de herinrichting van de Heijermansstraat en de Paltrokstraat. Ik verheug me erop dat we in 2021 echt gaan beginnen!

Martine Koppe, wijkmanager in de Kogerveldwijk

Waar ik trots op ben van afgelopen jaar? Op de samenwerking met veel verschillende partners tijdens de drukbezochte workshops in september en oktober op het Cruyff Court. Wat ik ook mooi vind om te zien is dat in deze wijk de mensen voor elkaar klaar staan, ook als mensen problemen of minder geld hebben. Juist in deze moeilijke tijd helpen mensen elkaar. En ik ben trots op de samenwerking binnen MAAK.Zaanstad. Want we willen veel, woningen toevoegen en werkgelegenheid behouden, met aandacht voor duurzaamheid, klimaat en maatschappelijke voorzieningen. En dat doen we met veel partners, bewoners, ondernemers en andere organisaties die in de wijk zitten. Ik kijk uit naar de persoonlijke contacten en hoop elkaar weer live te spreken in 2021!

Danielle van Veen, projectsecretaresse Kogerveldwijk

Ik ben projectsecretaresse van de Kogerveldwijk, én fotografe. Regelmatig maak ik foto’s van projecten in de wijk. Met veel plezier heb ik afgelopen jaar de digitale bijeenkomsten georganiseerd voor de visie van het stationsgebied. Voor volgend jaar kijk ik uit naar het werken aan nóg meer mooie projecten voor de toekomst van deze mooie stad.

Marcel Dingemans, Procesmanager stedelijke ontwikkeling

In de Kogerveldwijk ben ik verantwoordelijk voor een aantal woningbouwprojecten. Van het eerste idee tot de uitvoering en de oplevering van de woningbouwprojecten. Ik ben onder meer trots op het mooie plan dat we in 2020 samen met ZVH hebben ontwikkeld voor de Jufferstraat. Er komen 100 woningen waarvan 90 sociale huurwoningen. Ik kijk ernaar uit in 2021 verder te gaan met deze projecten, en om aan de slag te gaan met de visie van het gebied rondom station Kogerveld.


Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl