OBS Kogerveld

Nieuwe locatie voor OBS Kogerveld

De huidige Kogerveldschool gevestigd op Perzikkruidweg 4 in de Zaanse Kogerveldbuurt is aan vervanging toe. Het schoolgebouw is een oud gebouw en het ligt onder hoogspanningsmasten. Op de huidige locatie kan de school vanwege de hoogspanning niet uitbreiden of herbouwen. De gemeente zoekt daarom samen met het schoolbestuur naar een nieuwe locatie. 

De school wil het liefst een nieuw schoolgebouw in de Kogerveldbuurt. Er zijn verschillende locaties bekeken in de wijk: waar is genoeg ruimte en welke plek is het meest geschikt voor een nieuwe schoollocatie? 

Uit vooronderzoek kwam het veld aan de kruising Veldbloemenweg/Hondsdrafweg naar voren als meest geschikte locatie. Naar aanleiding van een gesprek met de direct omwonenden van dit veld is de gemeente gestart met een vervolgonderzoek naar de grootte van de school en twee extra locaties: Jagersveld aan het Klaverpad en Oostzijderpark fase 2.

Plattegrond van de Kogerveldwijk met de huidige en voorkeurslocatie OBS KogerveldPlattegrond van de Kogerveldwijk met de huidige en voorkeurslocatie OBS Kogerveld

Toelichting op de voorkeurslocatie voor OBS Kogerveld

Op woensdag 7 juli 2021 werd een bewonersbijeenkomst georganiseerd voor uitleg over de voorkeurslocatie.

Bekijk hier de toelichting op de voorkeurslocatie

Tijdens de avond is een aantal toezeggingen gedaan:

  • Twee extra locaties onderzoeken: Jagersveld aan de Gouw, net ten noorden van de A8
  • Nieuwbouw in Oostzijderpark fase 2
  • Kritisch kijken naar de schoolgrootte: is het mogelijk om een kleinere school te realiseren?

Download hier het verslag van de bewonersbijeenkomst

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl