Koopovereenkomst Oostzijderpark getekend

380 woningen erbij in Oostzijderpark

Timpaan, Ontwikkeladviseur en de gemeente Zaanstad ondertekenden op vrijdag 15 februari 2019 de koopovereenkomst voor 380 woningen in het gebied Oostzijderveld. Een centraal gelegen gebied: dichtbij natuur en water, het centrum van Zaandam en bij OV-knooppunten. 

Ook de provincie Noord-Holland was aanwezig. De gemeente Zaanstad en de provincie Noord-Holland werken sinds vorig jaar namelijk samen in de 'samenwerkingsovereenkomst Zaanstad-Midden' op het gebied van stedelijke transformatie en de ontwikkeling van OV-knooppunten. Deze ontwikkeling past bij de Zaanse ambities. Namelijk de enorme woningbouwopgave waar Zaanstad voor staat en een stad creƫren waar inwoners zich, ook op de lange termijn, thuis voelen.

De ontwikkeling van dit gebied is een grote stap. De Kogerveldwijk is aan het groeien en op termijn komen er circa 2.500 woningen bij. Oostzijderveld draagt daar flink aan bij. De ondertekening van de koopovereenkomst van de grond is daarom een belangrijke mijlpaal: de eerste fase van de ontwikkeling wordt daarmee in gang gezet. De bouw start naar verwachting eind 2019.

Verschillende soorten woningen

Op de voormalige sportvelden kunnen straks verschillende typen woningzoekers terecht. Starters, gezinnen en ouderen. Van de woningen die in de eerste fase gebouwd worden, is ongeveer 20% bestemd voor sociale huur. Iets minder dan de helft is bestemd voor de verkoop.

Volg het project op de site www.oostzijderpark.nl

impressie Oostzijderpark

Impressies Oostzijderpark

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl