Groen in de Hofwijk

Een bewonersinitiatief

Bewoners uit de Hofwijk hebben de groene handschoen opgepakt

Aanleiding hiervoor was een buurtschouw begin vorig jaar. Een aantal bewoners gaven toen aan mee te willen praten over het groen in de wijk. Na diverse bijeenkomsten is er nu een eerste overzicht gemaakt welk groen waar zou kunnen komen. Denk aan het verplaatsen van plantenbakken, het aanleggen van een bloemenlint, het opfleuren van boomspiegels en het toevoegen van spelelementen en zitgelegenheid. Ook is er gezocht naar manieren waarop bewoners en gemeente hierin kunnen samenwerken, zodat dit toegevoegde groen goed kan worden onderhouden.  De plannen van de circa 12 initiatiefnemers worden gedeeld door de bewoners in de wijk.

Aanpak in 2019-2020

De groep bewoners hebben er ook voor gezorgd dat het groen al in het jaar 2019-2020 grootschalig wordt aangepakt. Hiervoor zijn al wat wensen doorgegeven (o.a. meer kleur, niet te laag en niet te hoog) welke zijn gedeeld met de projectleider.

Informatiebijeenkomst voor bewoners Hofwijk

In januari wordt door de bewoners nog een informatiemiddag of –avond georganiseerd om de ideeën toe te lichten. De gemeente zal hierbij aanwezig zijn. Uiteraard is er dan ook ruimte om uw eigen wensen te bespreken. Bewoners van de Hofwijk ontvangen hiervoor nog een uitnodiging.

Wilt u actief meedenken en samenwerken? Schroom dan niet en stuur een bericht naar kogerveldwijk@zaanstad.nlfoto plantenbakken bij parkeergarages

foto bijeenkomst bewoners groenplan Hofwijk


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl