Afsluiting doorgang onder A8

Doorgang onder de A8 voor fietsers afgesloten

De doorgang op de Oostzijde/ Albert Keijzerstraat onder de A8 in Zaandam is vanaf half april 2019 afgesloten voor (brom)fietsers. Voetgangers kunnen nog wel gebruik maken van de doorgang onder de A8. (Brom)fietsers worden omgeleid via  de Boere Jonkerstraat, Slachthuisstraat en dr. H.G. Scholtenstraat loopt. Deze route is met bebording aangegeven. 

Zorgen om verkeersveiligheid
Bedrijven van het bedrijfsterrein aan de Albert Keijzerstraat maken zich al enige tijd zorgen over de verkeersveiligheid van de (brom)fietsers. Bij de Zaanlandse Olieraffinaderij (ZOR) en transportbedrijf Albert Keijzer wordt de Oostzijde intensief door vrachtverkeer gebruikt, zowel rijdend, kerend en ladend/lossend. De gemeente heeft samen met de bedrijven en omwonenden gesproken over mogelijke oplossingen de verkeersveiligheid te verbeteren. Besloten is om het vrachtverkeer te scheiden van de fietsers en de doorgang onder de A8 af te sluiten voor (brom)fietsers.

Afsluiting duurt maximaal drie jaar
De afsluiting duurt maximaal drie jaar. Dan zal de situatie opnieuw bekeken worden. Op dit moment is de gemeente bezig met het ontwikkelen van een gebiedsperspectief voor Kogerveld en Slachthuisbuurt. Daarin worden ook de toekomstige ontwikkelingen van- en op het bedrijfsterrein aan de Albert Keijzerstraat meegenomen.

illustratie afsluiting en omleiding fietsroute Oostzijde - KalfIllustratie afsluiting (blauwe stippellijn) en omleiding (oranje stippellijn) fietsroute Oostzijde - Kalf.  

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl