Actief netwerk in de Kogerveldwijk

Actief netwerk in de Kogerveldwijk

9 oktober 2019
Wat hebben Ouder & Kind, de Jeugdraad en Gezond Opgroeien in de Kogerveldwijk met elkaar te maken? Intussen veel.  Begin oktober 2019 vond een tweede netwerkdiner in het Element plaats, waar zo’n 20 professionals en inwoners samen kwamen.

Naast feedback op de plannen ontstaan uit het eerste netwerkdiner, kon men tijdens het diner nieuwe ideeën en initiatieven aandragen. De zeepkist werd daarvoor goed voor benut. Een greep uit bijdragen:

  • Claudia Janssen, coördinator van de jongerenervaringsdeskundigen Zaanstad (JEZ), sprak de wens uit om Huttenbouw weer terug te brengen in de wijk.
  • Wijkmanager Martine Koppe riep de aanwezigen op om jongeren die op dit moment niet naar school gaan aan te melden voor Local Heroes. 190 jongeren tussen de 14 en 27 jaar krijgen via dit initiatief de kans hun talent te ontdekken en ontwikkelen.  
  • Hanneke Veuring van de Menora kerk vertelde over de buurthap in het Element, ook voor gezinnen! Dat is 1 x per maand op zaterdag, gratis! 19 oktober is de eerstvolgende keer. Aanmelden kan via mail naar buurthapkz@outlook.com
  • Carline de Boer biedt niet alleen EHBO-cursussen aan voor bewoners in de wijk, maar vertelde ook meer over de energie- en klimaatcoaches die in Zaanstad gratis advies kunnen geven aan huurders en huiseigenaren. Zelf interesse om als klimaatcoach aan de slag te gaan? Neem een kijkje op de site van Impact aan de Zaan
  • In de Hofwijk kunnen kinderen en ouders mee denken over de inrichting van speelplekken op dinsdag 15 oktober en dinsdag 12 november. Klik hier voor meer informatie.
  • Bewoners en organisaties kunnen binnenkort zelf de luchtkwaliteit – fijnstof rond de A8 meten. De meetkast kun je dan bestellen, zelf deels in elkaar zetten en ophangen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de wijkmanager, Martine Koppe via email m.koppe@zaanstad.nl.

Wilt u ook aanschuiven bij het netwerkdiner?

Dat kan! Op 1 april 2020 staat het volgende netwerkdiner gepland in het Element. Voor meer informatie over het netwerk en de activiteiten, kunt u contact opnemen met Amber van der Meulen, a.meulen@swt.zaanstad.nl, 06-83164530

Foto van aanwezigen op het netwerkdiner Kogerveldwijk in het Element

Groepsfoto van het netwerkdiner oktober 2019 in het Element

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl