Sportpark Hoornseveld

Sportpark Hoornseveld


Het huidige Sportpark Hoornseveld zal veranderen in een nieuw, uitnodigend en multifunctioneel sportpark met verschillende verenigingen. Ook zwembad De Slag zal een plek krijgen op het sportpark. 

Sportverenigingen

Op het Sportpark Hoornseveld zijn voetbalvereniging FC Zaandam, korfbalvereniging ZKV, tennisvereniging LTVZ, schietsportvereniging Zaanstad en de Saense Handboog Skutters gevestigd. Voor tennisvereniging De Gouw en z.v.v. Zaanlandia is er ruimte gecreëerd op sportpark Hoornseveld zodat ze daar naar toe kunnen verhuizen. De leden van Zaanlandia nemen in het eerste kwartaal 2021 een besluit over de verhuizing. De accommodaties op het Sportpark Hoornseveld zijn verouderd. Gemeente Zaanstad heeft in samenwerking met de betrokken verenigingen in 2017 een vlekkenplan gemaakt voor de sportaccommodaties op het Hoornseveld. Op het Sportpark zijn 6 nieuwe voetbalvelden waarvan 2 kunstgrasvelden, 2 minivelden en 2 grote natuurgrasvelden, 12 nieuwe tennisbanen en 4 padelbanen ingetekend. De korfbalvelden worden verplaatst, er komen nieuwe (club)accommodaties en een nieuw zwembad. En verkeers- en parkeervoorzieningen als onderdeel van de inrichting. Vanuit het Investeringsfonds is in totaal €16,45 miljoen gereserveerd voor de optimalisatie van sportpark Hoornseveld. 

Zwembad De Slag

Zwembad De Slag in Zaandam Zuid is aan vervanging toe is. In 2016 is besloten tot vervangende nieuwbouw. Zwembad De Slag komt op Sportpark Hoornseveld. Het zwembad op deze locatie biedt kansen om een verouderd sportpark nieuw leven in te blazen. Het duurzame zwembad wordt centraal in het plangebied gebouwd. Het krijgt de afmetingen van een wedstrijdbad waarbij wedstrijden met publiek kunnen worden georganiseerd. De hoofdvestiging van het Sportbedrijf zal ook verhuizen naar de nieuwe locatie.

Ruimte voor woningen

Door efficiënter met de beschikbare ruimte voor sportvoorzieningen om te gaan, komt er op andere plekken in Zaandam ruimte voor (woningbouw)ontwikkeling, zoals op de huidige locatie van Sportpark Oostzijderveld. Tegelijkertijd wordt een kwaliteitsslag gemaakt voor het Sportpark Hoornseveld. Daarmee past deze investering bij de groei van de stad en de ambities die Zaanstad onder andere met het beleidsprogramma MAAK.Zaanstad nastreeft. Het huidige Sportpark Hoornseveld zal veranderen in een nieuw, uitnodigend en multifunctioneel sportpark met verschillende verenigingen.

Bekijk voor meer informatie over het nieuwe sportpark ook de website buitengewoon.zaanstad.nl

Onderstaand de eerste ontwerpen voor het nieuwe zwembad De Slag

Ontwerp zwembad De Slag van de buitenkantOntwerp binnenkant zwembad De Slag


Laatste nieuws:

Eerste paal Sportpark Hoornseveld de grond in


Impressie Sportpark HoornseveldIndeling Sportpark Hoornseveld

Een impressie van het entree van de tennisverenigingEen impressie van het entree van de tennisverenigingEen impressie van het entree van de korfbalvereniging ZKVEen impressie van het entree van de korfbalvereniging ZKV

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl