Oostzijderpark

Nieuwbouwproject met ruim 500 woningen voor jong en oud

Op de voormalige sportvelden op het Oostzijderveld komt het nieuwbouwproject Oostzijderpark. Met ruim
500 woningen voor jong en oud, in een klimaatbestendige wijk met veel groen en dichtbij station Kogerveld. De woningen zijn een mix van 1/3  verkoop, 1/3 woningen voor midden/dure huur, 1/3 sociale huurwoningen, Betaalbare Koopwoningen Zaanstad en bijzondere doelgroepen als Kamers met kansen.  

Groene en klimaatbestendige wijk

De wijk wordt aangelegd rondom een brede, groene parklaan. In de wijk komen plekken waar regen gemakkelijk de grond in kan – wadi’s – en parkeerplaatsen worden niet volledig betegeld. Zo is deze wijk bestendig tegen hevige regenbuien. En wordt voorkomen dat het door teveel steen te warm wordt in de wijk.  

Bouw Fase 1

De vergunning voor de bouw van Fase 1 is inmiddels verleend en de bouw is gestart. De eerste twee bouwblokken bestaan uit 171 vrije sector huurappartementen, waarvan is afgesproken dat 10% hiervan als middeldure huurwoning wordt aangeboden en 24 koopappartementen. De woningen worden aangesloten op het warmtenet en zijn zuiniger dan wettelijk voorgeschreven. 

Eerste regenboogwijk van Nederland

Oostzijderpark wordt de eerste regenboogwijk van Nederland. In de nieuwe wijk komen tien nieuwe straten, die vernoemd worden naar voorvechters van gelijke rechten. Zes van de tien personen naar de straten worden vernoemen hebben een link met de Zaanstreek.  Klik hier voor de 10 straatnamen

Meer informatie over het project?

Voor meer informatie over de start van de verkoop en het verloop van de ontwikkeling van alle 530 woningen in Fase I verwijzen we u graag naar de website van het project Oostzijderpark: https://www.oostzijderpark.nl.

Impressie Oostzijderpark

Impressie Oostzijderpark

Laatste nieuws over Oostzijderpark:

1 april 2021
Update Oostzijderpark, wat is er nu te zien?

16 december 2020
Officieel startschot voor nieuwbouwproject Oostzijderveld

5 november 2020
Groen licht voor eerste woningen Oostzijderpark


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl