Oostzijderpark

Nieuwbouwproject met ruim 500 woningen voor jong en oud

Op de voormalige sportvelden op het Oostzijderveld wordt op dit moment het nieuwbouwproject Oostzijderpark gebouwd. Er worden ruim 500 woningen gebouwd voor jong en oud, in een klimaatbestendige wijk met veel groen en dichtbij station Kogerveld. De woningen zijn een mix van 1/3  verkoop, 1/3 woningen voor midden/dure huur, 1/3 sociale huurwoningen, Betaalbare Koopwoningen Zaanstad en bijzondere doelgroepen als Kamers met kansen.  

Groene en klimaatbestendige wijk

De wijk wordt aangelegd rondom een brede, groene straat: de Jacob Israël de Haanstraat. In de wijk komen ook plekken waar regen gemakkelijk de grond in kan –zogenoemde ‘wadi’s’ –, en worden parkeerplaatsen niet volledig betegeld. Zo wordt deze wijk bestendig gemaakt tegen hevige regenbuien. Tegelijkertijd voorkomen we met het aanbrengen van veel groen dat het te warm wordt in de wijk. Bovendien ziet er dan natuurlijk, verwelkomend en rustgevende uit!  

Bouw Fase 1

De bouw is inmiddels al een eind op weg. In de eerste twee woontorens, direct gelegen naast station Kogerveld, hebben de eerste bewoners begin 2023 hun nieuwe woning betrokken. Deze twee blokken (A & D1) bestaan uit 171 vrije sector huurappartementen, waarvan 10% middeldure huurwoning geboden, en 24 koopappartementen. De woningen zijn aangesloten op het warmtenet, en zijn daarom zuiniger dan wettelijk voorgeschreven. Ook de bouw van de volgende twee blokken (B&C) direct gelegen aan de Heijermansstraat is in volle gang. Deze woningen worden in de eerste helft van 2024 opgeleverd.

Eerste regenboogwijk van Nederland

Oostzijderpark wordt de eerste regenboogwijk van Nederland. In de nieuwe wijk komen tien nieuwe straten, die vernoemd worden naar voorvechters van gelijke rechten. Zes van de tien personen naar de straten worden vernoemen hebben een link met de Zaanstreek.  Klik hier voor de 10 straatnamen

Meer informatie over het project?

Het project wordt gerealiseerd door de Ontwikkelcombinatie Ontwikkeladviseur B.V. en Timpaan Hoofddorp B.V.Voor meer informatie over de start van de verkoop en het verloop van de ontwikkeling van alle 530 woningen in Fase I verwijzen we u graag naar de website van het project Oostzijderpark: https://www.oostzijderpark.nl.

Impressie van het nieuwbouwproject Oostzijderpark in Zaandam van bovenaf gezien. Impressie nieuwbouwproject Oostzijderpark van bovenaf gezien (klik op de afbeelding om deze te vergroten).

Laatste nieuws over Oostzijderpark:

9 september 2022
Hoogste punt woontoren Blok A

1 september 2022 
Start inschrijving 10 BKZ Starterswoningen

1  maart 2022
Update OostzijderparkHoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl