Zilverschoonplein: fontein op de schop

Zilverschoonplein: fontein op de schop

15 augustus 2018
De fontein op het Zilverschoonplein wordt anders ingericht. De fontein kan niet goed worden onderhouden en schoongehouden. Ook is het kunstwerk bij de fontein in slechte staat. Dat wordt vervangen. Om apparatuur te kunnen plaatsen is vlakbij de fontein een technische ruimte nodig. Deze bestaat uit een betonnen kelderput. Deze graven wij naast de fontein. De reparaties aan de fontein duren als alles goed verloopt tot eind september. 

Niet als vanouds
Na de reparatie is de fontein weer schoon en veilig. Maar hij zal nog niet helemaal als vanouds werken: op de fontein komt een vervangend onbject.  De gemeente heeft een bedrijf gevraagd hier drie ontwerpen voor te maken. Heeft u zelf idee├źn over een ontwerp? Binnenkort kunt u meedenken over een vierde ontwerp voor het object voor op de fontein. 

Uiteindelijk liggen er in totaal vier voorstellen als vervanger voor het bronzen kunstwerk. Bewoners kunnen vervolgens hun voorkeur kenbaar maken, waarna het object met de meeste stemmen op de fontein zal worden geplaatst!

Foto werken aan fontein zilverschoonplein

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl