Vrolijke tekeningen op bouwhekken Oostzijderpark

Abdel van 9 jaar grote winnaar tekenwedstrijd

Tekeningen vrolijken bouwhekken Oostzijderpark op

29 maart 2019
De tekeningen van Abdel (9), Marit (6) en Tim (4) hangen vanaf vandaag meer dan levensgroot aan de bouwhekken op ontwikkellocatie Oostzijderpark. Zij hebben de tekenwedstrijd ‘Kleur de buurt’ gewonnen. Wethouder Songül Mutluer maakte vanmiddag de winnaars bekend. De kinderen krijgen bovendien een bedrag dat ze mogen besteden aan een goed initiatief in de buurt.

Met de tekenwedstrijd, een initiatief van ontwikkelcombinatie Oostzijderpark BV (OZP), wordt aandacht gevraagd voor de mening van jongere generaties over de veranderingen in de Kogerveldwijk die de komende jaren gaan plaatsvinden. Kinderen konden tekenen hoe zij de toekomst van hun wijk zien. In totaal deden zo’n veertig kinderen mee aan de wedstrijd. Ook hun tekeningen hangen aan de bouwhekken. 

Geldprijs voor buurtinitiatief

Een vakjury, bestaand uit Laurens de Coninck (OZP), Jethro van veen (OZP), Hans Verbeek (illustrator) en wethouder Natasja Groothuismink, heeft de winnende tekeningen geselecteerd. Abdel (9 jaar) van de Kogerveldschool is de grote winnaar van de kleurwedstrijd. Met de geldprijs van 1500 euro mag hij een goed initiatief uit de buurt steunen. De tweede plek is voor Marit (6 jaar) uit Koog aan de Zaan, zij ontving 750 euro. De derde plek ging naar Tim (4 jaar) uit het Kalf en hij kreeg 375 euro voor de buurt.

380 woningen op bouwlocatie

Het startschot voor de tekenwedstrijd werd gegeven op 15 februari. Timpaan en Ontwikkeladviseur, die samen Oostzijderpark BV vormen, en de gemeente Zaanstad ondertekenden toen de koopovereenkomst voor 380 woningen op deze locatie.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl